• Zrenjaninski socijalisti odali poštu Bogdani Glumac Levakov

    U prostorijama Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu sinoć je održana komemorativna sednica povodom smrti Bogdane Glumac Levakov.   Komemorativnom skupu je prisustvovao veliki broj članova SPS-a u Zrenjaninu.   Podsetimo, Bogdana Glumac Levakov je poslednjih decenija 20. veka obavljala visoke funkcije kako u gradu u kom je živela, tako i na nivou države. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninski socijalisti odali poštu Bogdani Glumac Levakov

    U prostorijama Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu sinoć je održana komemorativna sednica povodom smrti Bogdane Glumac Levakov.

     

    Komemorativnom skupu je prisustvovao veliki broj članova SPS-a u Zrenjaninu.

     

    Podsetimo, Bogdana Glumac Levakov je poslednjih decenija 20. veka obavljala visoke funkcije kako u gradu u kom je živela, tako i na nivou države. Bila je jedina žena predsednica opštine Zrenjanin u periodu od 1985. do 1986. godine.

     

    – Takođe, bila je predsednik Saveznog veća Skupštine Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Sa tog mesta je 27. aprila 1992. godine proglasila stvaranje Savezne Republike Jugoslavije – naglasio je Željko Malušić, predsednik Gradskog odbora SPS Zrenjanin.

     

    Bogdana Glumac Levakov biće sahranjena danas, u 12 časova, na Tomaševačkom groblju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin