Politika

ZRENJANINSKI LIGAŠI TRAŽE DA SE POMOGNE POLJOPRIVREDNICIMA

ligaši lsv

ZRENJANIN – Zrenjaninska filijala Lige socijaldemokrata Vojvodine traži od gradskih vlasti da saniraju posledice suše na teritoriji našeg grada.

 

ligaši lsv

 

-Suša je izazvala ogromne štete po useve kukuruza, soje, suncokreta i procenjuje se da će rod biti do 70 posto manji nego prošle godine. Prouzrokovane su negativne posledice po poljoprivrednike, koji ionako nemaju podršku države, ali i po sve ostale građane.

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da gradske vlasti imaju obavezu da saniraju posledice izazvane sušom – poručuje mr Dejan Čapo, predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina i ističe da Grad može na nekoliko načina da pomogne poljoprivrednicima.

 

-Jedan od načina je da otpiše porez na imovinu za poljoprivredno zemljište za ovu godinu, budući da više nije u obavezi da namenski troši sredstva od zakupa poljoprivrednog zemljišta. Predlažemo da se plaćanje zakupa poljoprivrednog zemljišta odloži za sledeću godinu, kako bi se poljoprivrednicima ostavilo vremena da obezbede sredstva.

 

Smatramo i da je neophodno da se povećaju subvencije po hektaru. Tražimo da se omogući nabavka nafte i semenskog materijala po povoljnijim cenama – naglašava Čapo. On dodaje da cene zakupa državne zemlje treba prilagoditi nastaloj situaciji, ali i obeštetiti poljoprivrednike.

 

-Očekujemo da gradska vlast preduzme navedene korake u najkraćem mogućem roku i pokaže odgovornost prema građanima – zaključuje Čapo.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz