• ZRENJANINKA PRATI SPROVOĐENJE AKCIONOG PLANA

    NOVI SAD, ZRENJANIN – Odbori za omladinu i sport i za ravnopravnost polova su na zajedničkoj sednici imenovali pokrajinsku poslanicu Stojanku Lekić (SNS) iz Zrenjanina za kontakt osobu zaduženu za praćenje sprovođenja „Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti UN – Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji (2017-2020)“, ispred Skupštine Autonomne pokrajine […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZRENJANINKA PRATI SPROVOĐENJE AKCIONOG PLANA

    NOVI SAD, ZRENJANIN – Odbori za omladinu i sport i za ravnopravnost polova su na zajedničkoj sednici imenovali pokrajinsku poslanicu Stojanku Lekić (SNS) iz Zrenjanina za kontakt osobu zaduženu za praćenje sprovođenja „Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti UN – Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji (2017-2020)“, ispred Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

     

    stojanka-lekić
    Stojanka Lekić

     

    Kako je navedeno u obrazloženju, Stojanka Lekić ima višegodišnje iskustvo i aktivno učešće u radu skupštinskih radnih tela i neformalnih grupa koje se bave pitanjima rodne ravnopravnosti.   

     

    Nakon navedenog imenovanja, očekuje se da Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine u narednom periodu po uzoru na Narodnu skupštinu Republike Srbije, formira svoje nadzorno telo koje će se baviti praćenjem sprovođenja NAP-a.

     

    Kada se formira nadzorno telo biće definisani i konkretni zadaci koji će se oslanjati pre svega na praćenje sprovođenja NAP-a u Vojvodini i na koordinaciju sa lokalnim samoupravama, resornom Komisijom Narodne skupštine i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, kao sa operativnim telom za sprovođenje Nacionalnog plana, rečeno je na sednici.

     

    Zahvaljujući se na imenovanju, Stojanka Lekić je ocenila da je Nacionalni plan do sada dao određene efekte pre svega u ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova, odnosno u oblasti bezbedbnosti gde su postignuti i vidljivi pomaci u vidu većeg učešća žena u institucijama i na funkcijama, ali da je za postizanje krajnjeg cilja potrebno da se Nacionalni plan daleko više približi običnim građanima na nivou lokalnih zajednica, za šta je potrebna upravo dobra koordinacija i saradnja među svim akterima, što će biti prioritet i njenog angažovanja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije YSLAJDER

    BROJNE POZNATE LIČNOSTI IMALE SU PSE I MAČKE

    Želite kućnog ljubimca? Da li da to bude pas ili da bude mačka? Možda će vam u konačnoj odluci pomoći izreka koju je neko davno smislio. Ona otprilike glasi – da pse imaju vojnici a […]

    KRAJINA OSVOJILA KUP FUDBALSKOG SAVEZA GRADA (FOTO)

    FK Rusanda (Melenci) – FK Krajina (Krajišnik) 2:0   Fudbaleri melenačke Rusande ipak nisu uspeli da naprave prvorazredno iznenađenje i da stignu zaostatak od tri gola prednosti, jer su […]

    POČINJE UPIS ĐAKA PRVAKA U OSNOVNE ŠKOLE

    NOVI SAD – Upis budućih prvaka u osnovne škole počinje u ponedeljak, 2. aprila, i traje do 31. maja. Učenici koji se ne upišu do 31. maja, moći će to da urade do početka školske […]