• ZRENJANINKA NA VISOKOJ POZICIJI U SAVETU EVROPE

    ZRENJANIN – Elvira Kovač, član delegacije srpskog parlamenta u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, izabrana je za potpredsednika Potkomiteta za prava manjina ove organizacije sa mandatom od godinu dana. Elvira Kovač je, takođe, na sednici Komiteta za jednakost i nediskriminaciju, izabrana za izvestioca na temu „Širenje govora mržnje i uloga političkih lidera u borbi protiv zločina […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZRENJANINKA NA VISOKOJ POZICIJI U SAVETU EVROPE
    Elvira Kovač

    ZRENJANIN – Elvira Kovač, član delegacije srpskog parlamenta u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, izabrana je za potpredsednika Potkomiteta za prava manjina ove organizacije sa mandatom od godinu dana.

    Elvira Kovač je, takođe, na sednici Komiteta za jednakost i nediskriminaciju, izabrana za izvestioca na temu „Širenje govora mržnje i uloga političkih lidera u borbi protiv zločina i mržnje“. Ona će kao izvestilac dve godine raditi na pripremi izveštaja i rezolucije na ovu temu o kojoj će se izjašnjavati poslanici u plenumu.

    Elvira Kovač je naša sugrađanka.

    Rođena je Zrenjaninka i u Zrenjaninu je završila gimnaziju. Studirala je na Ekonomskom fakultetu u Subotici, gde je bila i student – prodekan i jedan semestar na Wirtschaftsuniversitaet-u u Beču. Diplomirala je 2006. godine. Od tada, pa do jula 2007. je radila u Izvršnom veću Vojvodine, u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i socijalnu politiku.

    Njena karijera u političkom životu Srbije je počela 2000. godine. Postala je članica Saveza vojvođanskih Mađara. Od 2006. godine bila je članica predsedništva Omladinskog foruma, a 2005. godine se pridružila timu regionalnih trenera Nacionalnog demokratskog instituta.

    Od 2009. do 2015. je bila predsednica Ženskog foruma. Od 2015. godine potpredsednica je SVM-a.

    Od sredine 2007. godine je poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije i u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

    Udata je, ima sina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika