• Zrenjaninci organizovali novi skup podrške Srbima u Crnoj Gori (Foto)

    Danas je u Zrenjaninu, u popodnevnim satima, organizovan drugi skup podrške Srbima u Crnoj Gori.   Veći broj građana okupio se u hramu Uspenja Presvete Bogorodice, u Svetosavskoj ulici. Nakon molebana, koji je održan u najstarijem pravoslavnom hramu u gradu, organizovana je litija koja je prošla centrom grada.   Litija, koju su predvodili sveštenici Srpske […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninci organizovali novi skup podrške Srbima u Crnoj Gori (Foto)

    Danas je u Zrenjaninu, u popodnevnim satima, organizovan drugi skup podrške Srbima u Crnoj Gori.

     

    Veći broj građana okupio se u hramu Uspenja Presvete Bogorodice, u Svetosavskoj ulici. Nakon molebana, koji je održan u najstarijem pravoslavnom hramu u gradu, organizovana je litija koja je prošla centrom grada.

     

    Litija, koju su predvodili sveštenici Srpske pravoslavne crkve, prošla je centralnom gradskom ulicom i Trgom slobode, i završena je ispred Ruske crkve.

     

     

    – Ovim činom želimo da zaštitimo naše svetinje na svim prostorima. Dostojanstvenom šetnjom utrli ste sebi put u večni život – poručili su sveštenici SPC učesnicima ovog skupa.

     

    Podsetimo, već duže vreme traju protesti širom Crne Gore zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Ovaj zakon, po mišljenju protestanata, diskriminiše Srbe u toj republici i otvara mogućnost da država preuzme srpske svetinje u Crnoj Gori.

     

    A kako je bilo na prvom skupu podrške, održanom 4. januara u Zrenjaninu, možete pročitati i pogledati OVDE.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. A kako bi bilo da, na primer, učestvujete u protestu za čistu vodu? To nije dovoljno veliki problem za vas? Vi samo međunarodne konflikte rešavate?

      1. Bravo za komentar. Dodao bi da je sve ovo verovatno u režiji države, Crkvi to odgovara kao i državi. Sećamo se svi kako je Milošević organizovao „mitinge podrške“ širom bivše Jugoslavije, a i kako se sve to završilo.

    2. Naslov je netacan.Skup nisu organizovali zrenjaninci vec crkva,sns i policija kao i plivanje u januaru.Nemam nista protiv,ali treba biti precizan.Sto se tice crkvenih para i imovine u crnoj gori,meni je licno sasvim svejedno ko ce time da se koristi, pogotovo sto sustina bilo koje vere u bilo kog boga nisu pare i mercedesi.U vreme kada je npr. zrenjaninska privreda bila unistavana od strane dosmanlija,a danas nastavljena od naprdnjaka popchine su bile ukras svake vlasti,cak je i nesretni patrijant uronija licno docekao onog lopova karica kad mu je zastarela krivicna prijava za pljacku drzave i naroda.Danas hram svetog save sluzi kao licna crkva kojekakve bagre tipa cece,karica i ostalog olosa u kom se oni vencavaju i krste sa sve patrijantom i ostalim vladikama u glavnim ulogama.Ovakva crkva srpskom narodu ne sluzi nicemu,a vera u boga nema veze sa interesima popova

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]