Politika

ZRENJANINAC PREDSEDNIK ODBORA ZA KULTURU I INFORMISANJE

skupština srbije

BEOGRAD – Članovi Odbora za kulturu i informisanje republičkog parlamenta su, na sednici održanoj 2. novembra, izabrali narodnog poslanika Mirka Krlića za predsednika Odbora, saopštila je Narodna skupština Republike Srbije.

 

Mirko Krlić

 

Sednici je predsedavala zamenica predsednika Odbora Nataša Mićić, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora Ana Stevanović, Hadži Milorad Stošić, Mladen Lukić, Dragana Kostić, Mirko Krlić, Đorđe Vukadinović, Predrag Jelenković, Snežana Bogosavljević Bošković, Stanija Kompirović, Marko Atlagić, Maja Videnović, Srbislav Filipović, Tatjana Macura i Snežana Paunović, kao i narodne poslanice Aleksandra Čabraja i Marinika Tepić.

 

Mirko Krlić je rođen 1955. godine u Zrenjaninu i po zanimanju je novinar.

 

Bio je urednik i voditelj TV emisija političkog i opšte-društvenog sadržaja, glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“, analitički saradnik i dopisnik u više časopisa i dnevnih listova. Radio je i kao PR menadžer „Jugoremedije“ i direktor marketinga u „Servo Mihalj turistu“.

 

Odlukom Vlade Republike Srbije, 2012. godine, postavljen je za pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohinju.

 

Nakon osnivanja Srpske napredne stranke postao je predsednik Saveta za informisanje SNS-a u Zrenjaninu, kao i potpredsednik Gradskog odbora SNS-a u Zrenjaninu.

 

Na izborima 2014. godine izabran je za narodnog poslanika kada je bio član Odbora za Kosovo i Metohiju i član Odbora za kulturu i informisanje, a mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine.

 

Oženjen je, otac četiri ćerke.

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • KATASTROFA! Pa ovaj lik nema pojma ni o čemu a kamoli o kulturi i informisanju. To je tipičan primer stranačkog odabira kadrova bez obzira na stručnost i znanje. I ovo je siguran put u propast ove zemlje.

  • „…i direktor marketinga u “Servo Mihalj turistu”.“
    NIJE LI U TOJ FIRMI, DIREKTOR BIO G. GORAN KNEŽEVIĆ!?
    Pozdrav iz Elemira!

  • Koji fakultet je (bolje reći, DA LI JE) uopšte završio dotični? DJ, ugostitelj, promoter i uvlakač svih stranka i kriminalaca koji dobro plaćaju…