• ZRENJANIN DOBIJA NOVI PARK, PRVI POSLE POLA VEKA

    Pokrajinski poslanik Darko Bađok otkrio detalje projekta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Novi park biće izgrađen u Zrenjaninu, prvi posle celih pet decenija, i to u najmnogoljudnijem gradskom naselju, na Bagljašu, najavljuje pokrajinski poslanik Darko Bađok, inače član SNS.

    Darko Bađok u prostorijama Gradskog odbora SNS
    Darko Bađok u prostorijama Gradskog odbora SNS

    – Ideja je da se park podigne na delu između Aviv Parka i poslednjeg niza zgrada na Bagljašu. Ovu inicijativu pokrenuo sam vođen činjenicom da je na teritoriji našeg grada nivo pošumljenosti tek oko tri posto, i da za pola veka nije izgrađen ni jedan novi park. Sve je urađeno uz konsultacije sa stručnim licima iz gradskih službi i preduzeća, uz saglasnost i podršku oba saveta mesnih zajednica sa teritorije ovog naselja, kao i ljudi dobre volje. Idejni projekat je već ugledao svetlost dana, reč je o veoma ozbiljnoj investiciji, modernom parku sa pratećim sadržajima – kaže Bađok i napominje da će park biti po površini veći od Karađorđevog parka.

    – Pored značaja za životnu sredinu i dekorativnih karakteristika, on će imti i edukativnu crtu. Planirano je da se zasadi preko 600 sadnica različitih lišćarski i četinarskih vrsta, pri čemu će grad zauzeti vodeću ulogu, uz podršku pokrajine, republike i dobrotvora – najavljuje poslanik Bađok.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. A park u Sumice??? Ono šiblje što će izrasti u park za jedno 50 godina… Što ne napravite park izmedju Takovske i Karadjordjevog parka u starom koritu Begeja, ne iskorišćen prostor u samom centru grada… Sa dečijim igralistima stazama za šetnju i šta sve treba jedan park da ima… Naravno i da bude dobro osvetljen…

      1. Sve gradske slobodne i neodržavane, u korov zarasle i napuštene površine mogu se pretvoriti u uređeni zeleni pojas. Za takvu odluku i uređenje je potrebna dobra volja, a sredstva nisu obzirom na sve efekate vredna spomena.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]