Politika

ŽENE STRADAJU OD ONIH KOJIMA PRUŽAJU LJUBAV

Željka Milošević

ZRENJANIN – Forum žena Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu pružio je podršku aktivnostima u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, kazala je predsednica tog Foruma Željka Milošević.

 

Željka Milošević

 

– Žene stradaju u svojoj kući, u dvorištu, na radnim mestima. Stradaju od onih kojima pružaju ljubav, poštovanje i poverenje, a to su njihovi partneri, očevi, bivši muževi, odnosno oni sa kojima dele ili su delile život. Život bez nasilja je naše osnovno ljudsko pravo i borba protiv nasilja nad ženama je moralna obaveza svih nas. Akcije koje sporovodi Forum žena SPS-a imaju za cilj da se pomogne ženama koje su ugrožene – istakla je Željka Milošević.

 

Ona je naglasila da je neophodno i ekonomski osnažiti žene, jer se tako one mogu lakše izboriti sa ovim problemom koji se sve više javlja u našem društvu.

 

– Nasilje nad ženama je veliki problem u Srbiji i nije dovoljno da se njime bavimo samo ovih 16 dana, već 365 dana u godini. Potrebna nam je stalna i aktivna edukacija čitavog društva i jasno iskazana poruka da je bilo kakvo nasilje nad ženama nedopustivo. Svi zajedno moramo da ohrabrimo žene da ne trpe nasilje kojem su izložene i da ga ne prikrivaju – dodala je Milošević.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz