Politika Vesti Zrenjanin

ZELENA STRANKA: Video nadzorom protiv stvaranja divljih deponija

zelena stranka

Članovi Gradskog odbora Zelene stranke u Zrenjaninu proteklog vikenda obišli su divlje deponije u gradu. Oni su se tom prilikom upoznali sa problematikom odlaganja smeća i zaštite životne sredine.

 

„Poznato je da neadekvatno deponovanje i odlaganje smeća na divljim deponijama dovodi do zagađenja zemljišta i podzemnih voda. Divlja deponija koja se nalazi kod ciglane „Neimar“ je godinama problem koji se iznova pojavljuje“, saopštila je Zelena stranka.

 

Pročitajte još: Jesenje uređenje grada u režiji „Čistoće i zelenila“ (Foto)

 

Zelena stranka predlaže da se prilikom razmatranja budžeta za sledeću godinu predvide sredstva za postavljanje video nadzora. Kamere bi bile postavljene na kritičnim mestima u gradu, kao preventiva u stvaranju divljih deponija.

 

„Takođe, zahtevamo da se pooštri kontrola ovakvih mesta. Pošto zakon propisuje kazne za one koji odlažu smeće na divljim deponijama, očekujemo da ga nadležni organi sprovode“, saopštava Zelena stranka.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM