• ZBOG SMANJENOG BUDŽETA VOJVODINE: LSV uputila inicijativu Ustavnom sudu

    Javnosti se obratio odbornik Dragan Nedeljkov

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Zrenjanina Dragan Nedeljkov saopštio je  danas na konferenciji za novinare da je ova stranka Ustavnom sudu predala inicijativu za ocenu ustavnosti delova Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o budžetu Republike Srbije.

    Dragan Nedeljkov
    Dragan Nedeljkov

    – Budžet Autonomne Pokrajine Vojvodine je godinama unazad bio manji od Ustavom garantovanog udela u republičkom budžetu i mi smo na to ukazivali svaki put. Vojvodina je zakinuta za oko 1,9 milijardi evra za poslednjih deset godina, a budžet za 2016. godinu je najmanji u poslednjih pet godina – izjavio je Nedeljkov.

    Kako tvrdi, ukupna sredstva kojima će Vojvodina realno raspolagati su dva posto budžeta Republike, umesto zagarantovanih sedam odsto. Uprkos ovoj činjenici, objašnjava Nedeljkov, republička vlast predstavlja da AP Vojvodina ove godine dobija 8,39 procenata budžeta, što je izvrtanje činjenica.

    – Ove godine su u pokrajinski budžet uračunata i ona sredstva koja kroz taj budžet ni ne prolaze, kao što su osam milijardi dinara koje idu direktno lokalnim samoupravama, zatim devet milijardi namenjenih kapitalnim objektima koje utvrđuje Republika Srbija, a koji će se sprovoditi na teritoriji APV, kao i pet milijardi koje se ulažu u poljoprivredu, a koje idu direktno korisnicima, te jedna milijarda dinara namenjena javnom servisu – objasnio je odbornik LSV.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Lepo je to sročio „BRADA – Deda Mraz“.

      Lepo bi to bilo da je iskreno i da to nije u sklopu predizborne kampanje.

      Pa ko još veruje u DEDA MRAZA.

    2. Lepo je to sročio „BRADA – Deda Mraz“.

      Lepo bi to bilo da je iskreno i da to nije u sklopu predizborne kampanje.

      Pa ko još veruje u DEDA MRAZA.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika