Politika

ZBOG SMANJENOG BUDŽETA VOJVODINE: LSV uputila inicijativu Ustavnom sudu

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Zrenjanina Dragan Nedeljkov saopštio je  danas na konferenciji za novinare da je ova stranka Ustavnom sudu predala inicijativu za ocenu ustavnosti delova Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o budžetu Republike Srbije.

Dragan Nedeljkov
Dragan Nedeljkov

– Budžet Autonomne Pokrajine Vojvodine je godinama unazad bio manji od Ustavom garantovanog udela u republičkom budžetu i mi smo na to ukazivali svaki put. Vojvodina je zakinuta za oko 1,9 milijardi evra za poslednjih deset godina, a budžet za 2016. godinu je najmanji u poslednjih pet godina – izjavio je Nedeljkov.

Kako tvrdi, ukupna sredstva kojima će Vojvodina realno raspolagati su dva posto budžeta Republike, umesto zagarantovanih sedam odsto. Uprkos ovoj činjenici, objašnjava Nedeljkov, republička vlast predstavlja da AP Vojvodina ove godine dobija 8,39 procenata budžeta, što je izvrtanje činjenica.

– Ove godine su u pokrajinski budžet uračunata i ona sredstva koja kroz taj budžet ni ne prolaze, kao što su osam milijardi dinara koje idu direktno lokalnim samoupravama, zatim devet milijardi namenjenih kapitalnim objektima koje utvrđuje Republika Srbija, a koji će se sprovoditi na teritoriji APV, kao i pet milijardi koje se ulažu u poljoprivredu, a koje idu direktno korisnicima, te jedna milijarda dinara namenjena javnom servisu – objasnio je odbornik LSV.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Lepo je to sročio „BRADA – Deda Mraz“.

    Lepo bi to bilo da je iskreno i da to nije u sklopu predizborne kampanje.

    Pa ko još veruje u DEDA MRAZA.

  • Lepo je to sročio „BRADA – Deda Mraz“.

    Lepo bi to bilo da je iskreno i da to nije u sklopu predizborne kampanje.

    Pa ko još veruje u DEDA MRAZA.