• ZASEDALA SKUPŠTINA GRADA, USVOJEN ČITAV NIZ ODLUKA

    ZRENJANIN – Na današnjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina jedanaest tačaka dnevnog reda odnosilo se na izmene i dopune statuta javnih preduzeća i ustanova, radi usklađivanja sa zakonima, pre svega Zakonom o javnim preduzećima i Zakonom o kulturi, kao i sa osnivačkim aktima Grada Zrenjanina. Takođe, odbornici su razmatrali i nekoliko tačaka iz komunalne oblasti, a […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZASEDALA SKUPŠTINA GRADA, USVOJEN ČITAV NIZ ODLUKA

    ZRENJANIN – Na današnjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina jedanaest tačaka dnevnog reda odnosilo se na izmene i dopune statuta javnih preduzeća i ustanova, radi usklađivanja sa zakonima, pre svega Zakonom o javnim preduzećima i Zakonom o kulturi, kao i sa osnivačkim aktima Grada Zrenjanina.

    Odbornici Skupštine grada
    Odbornici Skupštine grada

    Takođe, odbornici su razmatrali i nekoliko tačaka iz komunalne oblasti, a između ostalog je usvojen predlog Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Zrenjanina na parceli koja je svojevremeno data u zakup slovenačkom preduzeću „Tuš“, ali na kojoj nikada nije realizovana planirana izgradnja.

    Odbornici lokalnog parlamenta su odlučili i da se pokrene postupak likvidacije nad Javnim preduzećem „Radio Zrenjanin“, a za likvidacionog upravnika imenovan je Goran Rakić.

    Skupština je utvrdila predloge Odluke o uvođenju samodoprinosa na teritoriji Mesne zajednice Lazarevo za period od 1. januara 2017. do 31. decembra 2021. godine, kao i Odluke o raspisivanju referenduma u toj mesnoj zajednici. Iste odluke donete su i za Mesnu zajednicu Perlez, s tim što je samodoprinos u tom selu predviđen za period od 1. januara 2017. do 31. decembra 2026. godine.

    Novi odbornik Nemanja Topić je položio zakletvu
    Novi odbornik Nemanja Topić je položio zakletvu

    Skupština je i verifikovala prestanak mandata odbornice Željke Milošević koja je podnela ostavku zbog izbora na funkciju pomoćnika gradonačelnika. Umesto nje, na mesto odbornika, kao pripadnik političke stranke SPS, izabran je Nemanja Topić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika