• ZAMENIK GRADONAČELNIKA O INVESTITORIMA I ZAPOŠLJAVANJU

    Izuzetno je važno stvaranje pogodnog poslovnog ambijenta, kaže Saša Santovac

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac (SNS) izjavio je na konferenciji za novinare da lokalna vlast konstantno proverava uspešnost svog rada, ispitujući dosadašnje ostvarenje ciljeva koje je postavila pred sebe, a koji su najvažniji za razvoj grada.

    Zamenik gradonačelnika Saša Santovac
    Zamenik gradonačelnika Saša Santovac

    – Među našim primarnim zadacima svakako je privlačenje novih investicija, što podrazumeva  otvaranje novih radnih mesta i kao najbitnije, smanjenje broja nezaposlenih u Zrenjaninu. Koliko smo u tome imali uspeha govore podaci Nacionalne službe za zapošljavanje da je u  2015. godini zaposleno 14.600 ljudi na nivou okruga. S tim u vezi, izuzetno je važno stvaranje pogodnog poslovnog ambijenta koji će domaće i strane kompanije prepoznati kao odgovarajuću platformu za započinjanje i razvijanje svog biznisa, čemu je administracija umnogome doprinela ubrzavajući i olakšavajući investitorima proces pribavljanja neophodne dokumentacije za pokretanje poslova – naglasio je Santovac.

    Kako je naveo, o dosadašnjem uspehu govore konkretni podaci – u prethodne dve godine započete su investicije sa preko 40 domaćih i stranih investitora, što je dalje rezultiralo otvaranjem preko 2.000 novih radnih mesta u realnom sektoru.

    – Među ovim investitorima našla su se i preduzeća iz Zrenjanina, što je za nas veoma dobra vest, jer je to znak oporavka i lokalne privrede. Prema podacima iz 2015. godine, za svega nekoliko meseci potpisano je čak 13 novih ugovora, među kojima su investitori koji po prvi put ulažu u našu sredinu, ali i oni koji zahvaljujći dosadašnjem dobrom poslovnom iskustvu u gradu imaju želju da prošire svoje kapacitete. Pomenuću samo da je među njima kompanija „Fulgar“, kao i „Drekslmajer“, koja je i najveći poslodavac u Zrenjaninu i upravo gradi i treću proizvodnu halu, što će u ovoj godini rezultirati otvaranjem novih radnih mesta – istakao je Santovac, podsećajući da je nemačka kompanija „Drekslmajer“ počela sa svega 800 radnika, a da danas zapošljava preko 3.000.

    Santovac je podsetio da je najveća realizovana investicija u gradu tokom prethodne godine Aviv Park Zrenjanin, u koji je uloženo blizu 30 miliona evra. Park je zaposlio oko 400 radnika, a za njegovu izgradnju angažovane su domaće firme.

    – Takođe, mogućnosti za zapošljavanje postoje i u oblasti poljoprivrede, koja nam je od velikog značaja, zbog čega podržavamo ovdašnje poljoprivrednike. U toku 2015. Grad je subvencionisao deo kamate za kredite poljoprivrednih proizvođača, deo novca iz budžeta je usmeren na izgradnju atarskih puteva i bunara za navodnjavanje, nabavljeno je i 60 steonih junica koje su dodeljenje stočarima, a sve u cilju da se i ova grana ojača – kazao je Santovac i najavio da podsticaji poljoprivredi neće izostati ni u toku ove godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika