Politika

ZAJEDNIČKA PREDIZBORNA KONVENCIJA NAPREDNJAKA I SOCIJALISTA

ZRENJANIN – Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije održale su večeras zajedničku predizbornu konvenciju, na kojoj je upućena podrška kandidatu za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću.

Konvencija je održana u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, a prisutnima su se obratili predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović, potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Gradskog odbora SPS u Zrenjaninu Željko Malušić.

Šef SPS Ivica Dačić je poručio da Aleksandar Vučić na predsedničkim izborima nije stranački kandidat, već kandidat naroda, odnosno svih građana Srbije.

On je rekao da Vučić garantuje da će Srbija biti cenjena i poštovana u svetu.

Dačić je naglasio da je na predstojećim izborima glavno pitanje hoće li Srbija da ide napred ili će dozvoliti da se sruši sve ono što se gradilo od 2012. godine.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov rekao je da na predstojećim izborima postoji samo jedan izbor za Srbiju, a to je Aleksandar Vučić ukoliko, kako je rekao, „ne želimo da se vratimo u vreme paljenja Narodne skupštine ili pljačkaške privatizacije“.

-Glavna zamerka Aleksandru Vučiću koju imaju njegovi protivkandidati je to što nije ispravio sve ono što su oni usvinjili, što nije otvorio sve fabrike koje su oni zatvorili i što nije zaposlio sve one koji su za njihovo vreme posao izgubili –  rekao je Jovanov.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je Srbija lider zapadnog Balkana i da to obavezuje da Srbiju vodi najbolji, onaj koga primaju svetski lideri i na istoku i na zapadu, a to je, kako je kazao, jedino Aleksandar Vučić. 

Predsednik Gradskog odbora SPS Zrenjanin Željko Malušić rekao je da današnja predizborna konvencija pokazuje koliko je uspešna koaliciona saradnja u Zrenjaninu između SPS-a i SNS-a, istakavši da ta saradnja može biti primer mnogima u Srbiji.

Podeli članak
sinovoz
FAM