• Vučić i Brnabić posetili Zrenjanin u okviru kampanje „Budućnost Srbije“

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić posetili su danas Zrenjanin u okviru kampanje „Budućnost Srbije“. Zajedno sa njima, Zrenjanincima okupljenim u centru grada obratio se i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.   Aleksandar Vučić je i u obraćanju Zrenjanincima podsetio na današnje polaganje kamena temeljca za kinesku fabriku „Linglong“.   – Banat […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vučić i Brnabić posetili Zrenjanin u okviru kampanje „Budućnost Srbije“

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić posetili su danas Zrenjanin u okviru kampanje „Budućnost Srbije“. Zajedno sa njima, Zrenjanincima okupljenim u centru grada obratio se i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

     

    Aleksandar Vučić je i u obraćanju Zrenjanincima podsetio na današnje polaganje kamena temeljca za kinesku fabriku „Linglong“.

     

    – Banat je nekako najbrže propadao u Vojvodini, kao i jug Srbije, i čini mi se da nigde više nije trebala da dođe jedna ovakva investicija. To je toliko mnogo novca da će se u svakom segmentu života u Zrenjaninu osetiti. Osetiće i Novi Bečej, i Sečanj, i Nova Crnja… To su tektonske promene za Zrenjanin – napomenuo je Vučić, i najavio da uskoro kreće izgradnja brzog puta i auto-puta Zrenjanin – Novi Sad i Zrenjanin – Beograd.

     

    Kako je rekao, to će doprineti privlačenju novih investicija, ne samo u Zrenjanin, već i u Kikindu i ceo Severnobanatski okrug.

     

    – Kad su pre današnjeg dana dovodili ovakve investitore? Umesto toga, pogasili su sve po Zrenjaninu – poručio je Vučić, i dodao da uskoro, sa ruskim partnerom, počinje izgradnja gasovoda što će značiti dodatnu industrijalizaciju naše zemlje.

     

    budućnost srbije
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Brnabić: Vi ste većinska, pristojna Srbija

     

    Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da dela i rezultati govore više od hiljadu reči.

     

    – U Srbiji smo u prethodnom periodu navikli da se puno priča, jer je bilo malo rezultata. Otkako je Vučić postao premijer Srbije nema više mnogo priče, ima dela, rada i konkretnih rezultata. Promenio se odnos prema radu i građanima – naglasila je Brnabić.

     

    Ona je naglasila da je ova vlast postigla dva važna rezultata. Kako je precizirala, završen je prvi ikada izgrađeni Naučno – tehnološki park u Srbiji, koji se nalazi u Beogradu. Danas su još dva u izgradnji, jedan u Novom Sadu, a drugi u Nišu, dodala je ona.

     

    – Takođe, kompletno je završen i otvoren Klinički centar u Nišu, najmoderniji u ovom delu regiona. To je prvi ikada završeni klinički centar u Srbiji, a završen je kada je Vučić pokrenuo projekat – kazala je Brnabić.

     

    Premijerka je podsetila da je od 2012. do 2019. godine minimalna plata u Srbiji porasla za 42 odsto. To pokazuje gde Srbija ide i kako napredujemo, dodala je ona.

     

    – Želim da vam čestitam, vi ste većinska, pristojna, normalna Srbija, koja ne naseda na provokacije i vređanja. Ta nasilna manjina želi incidente, mi želimo da radimo. Oni žele incidente, mi želimo dijalog. I pristojna Srbija će uvek pobeđivati – zaključila je Brnabić.

     

    budućnost srbije
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Pastor: Hteli smo da sačuvamo stabilnost zemlje

     

    Građanima se obratio i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i to na mađarskom jeziku.

     

    – Nošenje nacionalnih simbola nije nacionalizam. To je praktično identifikacija, pokazivanje ko smo, šta smo, šta činimo, odakle dolazimo. Mađari nemaju čega da se stide u državi, mislim da smo doprineli našoj zemlji – rekao je Pastor.

     

    On je istakao da mu je čast da govori ovde, jer je podržao u predsedničkoj kampanji pre dve godine Vučića, koji je realizovao sve što su se dogovorili.

     

    – Bilo nam je stalo da sačuvamo stabilnost ove zemlje, a i dosledno smo se držali našeg dogovora, da se međusobno poštujemo i podržavamo, da imamo zajedničke prioritete za koje ćemo se boriti – zaključio je Pastor.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin