• USVOJENE ODLUKE KOJIMA SE UREĐUJE FUNKCIONISANJE GRADA

    ZRENJANIN – Na današnjoj sednici Gradskog veća, jednoj od poslednjih pred februarsko skupštinsko zasedanje, doneto je nekoliko desetina odluka kojima se uređuje funkcionisanje grada. Jedna od najznačajnijih je Odluka o građevinskom zemljištu u javnoj svojini Grada Zrenjanina. Odlukom, prvom ovakve vrste, uređuju se postupak, uslovi i način raspolaganja građevinskim zemljištem, pribavljanja građevinskog zemljišta u javnu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    USVOJENE ODLUKE KOJIMA SE UREĐUJE FUNKCIONISANJE GRADA

    ZRENJANIN – Na današnjoj sednici Gradskog veća, jednoj od poslednjih pred februarsko skupštinsko zasedanje, doneto je nekoliko desetina odluka kojima se uređuje funkcionisanje grada. Jedna od najznačajnijih je Odluka o građevinskom zemljištu u javnoj svojini Grada Zrenjanina.

    Foto: Grad Zrenjanin

    Odlukom, prvom ovakve vrste, uređuju se postupak, uslovi i način raspolaganja građevinskim zemljištem, pribavljanja građevinskog zemljišta u javnu svojinu, davanje saglasnosti za legalizaciju i drugih potrebnih saglasnosti vezanih za zemljište u javnoj svojini.

    – Smatramo da je ova odluka od velike važnosti – kaže gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. – Potreba za njenim donošenjem proistekla je iz činjenice da je potencijalnim investitorima bitno da u okviru jednog akta dobiju kompletnu sliku u oblasti građevinskog zemljišta.

    Osim odluke o građevinskom zemljištu, većnici su potvrdili da će tzv. „eko dinar“, koji se plaćao u okviru SON-a, od sada biti u nadležnosti Odeljenja za finansije, tj. poreza, usvojena je i odluka o malim montažnim objektima, javnim nabavkama, a data je saglasnot i na promene statuta u nekim ustanovama i javnim preduzećima.

    Po svemu sudeći, gradska Skupština će zasedati 14. februara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]