Politika YSLAJDER

USVOJENE ODLUKE KOJIMA SE UREĐUJE FUNKCIONISANJE GRADA

Foto: Grad Zrenjanin

ZRENJANIN – Na današnjoj sednici Gradskog veća, jednoj od poslednjih pred februarsko skupštinsko zasedanje, doneto je nekoliko desetina odluka kojima se uređuje funkcionisanje grada. Jedna od najznačajnijih je Odluka o građevinskom zemljištu u javnoj svojini Grada Zrenjanina.

Foto: Grad Zrenjanin

Odlukom, prvom ovakve vrste, uređuju se postupak, uslovi i način raspolaganja građevinskim zemljištem, pribavljanja građevinskog zemljišta u javnu svojinu, davanje saglasnosti za legalizaciju i drugih potrebnih saglasnosti vezanih za zemljište u javnoj svojini.

– Smatramo da je ova odluka od velike važnosti – kaže gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. – Potreba za njenim donošenjem proistekla je iz činjenice da je potencijalnim investitorima bitno da u okviru jednog akta dobiju kompletnu sliku u oblasti građevinskog zemljišta.

Osim odluke o građevinskom zemljištu, većnici su potvrdili da će tzv. “eko dinar”, koji se plaćao u okviru SON-a, od sada biti u nadležnosti Odeljenja za finansije, tj. poreza, usvojena je i odluka o malim montažnim objektima, javnim nabavkama, a data je saglasnot i na promene statuta u nekim ustanovama i javnim preduzećima.

Po svemu sudeći, gradska Skupština će zasedati 14. februara.

Podeli članak
sinovoz
FAM