• USVOJENA ODLUKA O LIKVIDACIJI DVA JAVNA PREDUZEĆA

    ZRENJANIN – Članovi Gradskog veća usvojili su odluku o likvidaciji javnih preduzeća „Rezervati prirode Zrenjanina“ i „Turistički centar grada Zrenjanina“. Izvestilac po ovim tačkama Milan Mrkšić rekao je da saglasno Zakonu o privrednim društvima i Zakonu o budžetskom sistemu ova dva javna preduzeća više ne mogu postojati. – Na prošloj sednici Skupštine grada usvojena je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    USVOJENA ODLUKA O LIKVIDACIJI DVA JAVNA PREDUZEĆA

    ZRENJANIN – Članovi Gradskog veća usvojili su odluku o likvidaciji javnih preduzeća „Rezervati prirode Zrenjanina“ i „Turistički centar grada Zrenjanina“. Izvestilac po ovim tačkama Milan Mrkšić rekao je da saglasno Zakonu o privrednim društvima i Zakonu o budžetskom sistemu ova dva javna preduzeća više ne mogu postojati.

    gradsko-vece

    – Na prošloj sednici Skupštine grada usvojena je odluka o reorganizaciji, a sada, da bismo razrešili pravni status i da bismo kasnije mogli da ih registrujemo 1. decembra, proglasićemo likvidaciju. To nam je najoptimalniji pravni način da razrešimo dilemu paralelnog postojanja dva pravna subjekta. U ovom slučaju stavljamo u dobru poziciju eventualne poverioce jer im ostavljamo rok od devedeset dana, od proglašenja odluke o likvidaciji, da prijave svoja potraživanja, tako da i tu ne očekujemo nikakve trusne i negativne pojave – objasnio je Mrkšić.

    Članovi Gradskog veća usvojili su i odluku o osnivanju Javne ustanove „Rezervati prirode“, a izvestilac Dejan Jovanov objasnio je da dolazi do promene imena, ali ne i do suštinskih promena u radu i obavezama. Na sednici je utvrđen i zaključak kojim se nalaže javnim preduzećima, čiji je osnivač grad Zrenjanin, da 50 odsto dobiti, odnosno viška prihoda nad rashodima po završnom računu za 2015. godinu, uplate u budžet grada Zrenjanina.

    Gradonačelnik Čedomir Janjić, koji je predsedavao sednicom Gradskog veća, izjavio je da je, kako to zakon predviđa, postojala obaveza transformisanja javnih preduzeća kako ne bi bila indirektni budžetski korisnici.

    – Neka od njih će na tržište, a neka će biti transformisana u ustanove. Ovo su odluke do krajnjeg rešenja i očekujemo da će se predlozi naći na Skupštini i da će sve to biti završeno do 1. decembra. Još jednom se pokazuje da imamo dobru organizaciju i administraciju, kao i dobru lokalnu samoupravu koja može da uradi i ovako komplikovane poslove vrlo brzo – rekao je Janjić i ocenio da zrenjaninska preduzeća dobro rade i da će sva ona uplatiti dobit u budžet grada.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]