• USVOJEN BUDŽET, GRADONAČELNIK PREDSTAVIO PLANOVE

    ZRENJANIN – Skupština grada Zrenjanina danas je izglasala budžet za 2017. godinu, za koji je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, obrazlažući ga pred odbornicima, ocenio da je realan, a ipak razvojni. – Težnja nam je nastavak infrastrukturnih investicionih aktivnosti, a da pri tom omogućimo funkcionisanje svih važnih javnih funkcija, koje su u interesu građana. Budžet za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    USVOJEN BUDŽET, GRADONAČELNIK PREDSTAVIO PLANOVE

    ZRENJANIN – Skupština grada Zrenjanina danas je izglasala budžet za 2017. godinu, za koji je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, obrazlažući ga pred odbornicima, ocenio da je realan, a ipak razvojni.

    Gradonačelnik Čedomir Janjić pred odbornicima

    – Težnja nam je nastavak infrastrukturnih investicionih aktivnosti, a da pri tom omogućimo funkcionisanje svih važnih javnih funkcija, koje su u interesu građana. Budžet za narednu godinu planiran je veoma realno, prihodi na 3,627 milijardi dinara, uz neutrošena sredstva od 200 miliona dinara. To znači da će za narednu godinu u budžetu biti na raspolaganju 3,82 milijarde dinara. To je skromnije u odnosu na ovu godinu, ali će svi zacrtani ciljevi biti ostvareni – najavio je gradonačelnik Janjić, podsećajući da po prognozama stručnjaka naredna godina neće biti ni malo laka, ali da to ne znači da će se odustati od planova da se građanima obezbede bolji uslovi.

    Govoreći o rashodnoj strain, on je rekao da očekuje od svih direktora javnih preduzeća i ustanova dodatne napore i racionalizaciju u svim segmentima poslovanja.

    – U 2017. godini jedan od prioriteta nam je socijalna zaštita i obezbeđenje korisnicima socijalnih usluga zadovoljenja potreba. Funkcionisaće narodna kuhinja u pojačanom kapacitetu, predviđena su sredstva za sufinansiranje gradskog prevoza, jednokratne pomoći i ogreva, finansiraćemo dnevni centar „Alternativa“, isplaćivaće se naknada za novorođene… Uz redovno funkcionisanje Predškolske ustanove i škola, biće obezbeđene torbe i pribor za prvake, stipendiraćemo najbolje učenike i studente, za šta je izdvojeno ukupno 775 miliona dinara. U okviru kulture predviđeno je finasiranje svih ustanova, kao i podrška projektu „Zrenjanin u fokusu“, za koji je grad dobio i podršku u iznosu od 24 miliona dinara – pobrojao je u delu izlaganja Janjić.

    Odbornici vladajuće koalicije glasali za budžet

    On je podsetio da su obezbeđena sredstva i za funkcionisanje 36 mesnih zajednica, uz investiranje na njihovim teritorijama, kao i sredstva za unapređenje poljoprivrede, ali i preduzetništva

    – Mora se pomenuti i razvojna komponenta, gde su predviđena sredstva za infrastrukturno opremanje započetih investicija, za nastavak i održavanje saobraćajne infrastrukture, sanacije kolovoza u ulici Franje Kluza, nastavak gradnje vodovodnih i kanalizaionih mreža po naseljenim mestima. Gotova je i dokumentacija za gradnju mosta preko Begeja, na trasi obilaznice. Planirane su i dve kružne raskrsnice na ulasku u industrijsku zonu „Jugoistok“. Planirano je i proširenje ulice Nikole Pašića, a sa prolećnim danima u saradnji sa preduzećem „Putevi Srbije“ krećemo u rekonstrukciju puta od Zrenjanina do žabaljske raskrsnice. Priprema se i projekat gradnje puta sa četiri trake, do Beograda – samo je deo onoga što je najavio gradonačelnik, posebno se fokusirajući na gradnju postrojenja za preradu pijaće vode, koje se odvija i u ovim danima, i čime će biti rešen višedecenijski problem Zrenjanina.

    Poslanici opozicije imali su primedbe na planirani budžet, uglavnom zbog smanjenja sredstava u pojedinim oblastima, ali i iz razloga što nisu imali dovoljno vremena da ga pažljivo prouče.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]