Politika

Udruženje antifašista Zrenjanina osuđuje tekst u „Politikinom zabavniku“

udruženje antifašista zrenjanina osuđuje politikin zabavnik

Udruženje antifašista Zrenjanina najoštrije osuđuje tekst pod naslovom „Ko su bili Ljotićevci“. Tekst je u petak objavljen u nedeljniku „Politikin zabavnik“.

 

– Za nevericu je da je u ovom renomiranom listu, koji već duže od osam decenija kupuju čitaoci svih generacija, izašao tekst koji obiluje hvalospevima o lideru srpskog fašističkog pokreta „ZBOR“ Dimitriju Ljotiću. Za autora teksta, Ljotić nije zagovarao fašističke i nacističke ideje, osuđivao je pogrome Jevreja, spašavao masone… Ljotić je, kaže autor, činio sve da bi se u Srbiji „izbegle odmazde i koliko – toliko sačuvao mir“ – ističe Ankica Dostanić iz Udruženja antifašista Zrenjanina.

 

Kako navodi, u ovom tekstu nema ni reči o kolaboraciji sa okupatorima, zločinima nad građanima Srbije, holokaustu, pokoljima Roma…

 

– Tragično je da u Srbiji 75 godina posle pobede nad fašizmom i nacizmom jača politika revizionizma. Tragično je da su ovakvi tekstovi ili javni nastupu postali veoma česti. Pozivamo sve antifašiste u Republici Srbiji da podignu svoj glas. Pozivamo ih da javno osude ovaj, ali i druge sramotne oblike revitalizacije ideja za koje smo mislili da su davno poražene. Budemo li ćutali, zlo će se ponoviti – zaključuje Dostanić.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Патите пацови, враћамо се на велика врата!!
    ЗБОР

sinovoz