• UDRUŽENJE ANTIFAŠISTA: Dostojno obeležiti Dan oslobođenja Zrenjanina

    Udruženje antifašista Zrenjanina traži od lokalnih vlasti da se ovogodišnjem obeležavanje 2. oktobra, Dana oslobođenja grada od nacizma, pristupi na mnogo ozbiljniji način.   Prethodnih godina, navode antifašisti, obeležavanje ovog bitnog datuma svelo se na polaganje venaca na spomenike.   – Zrenjaninski antifašisti predlažu Skupštini grada Zrenjanina da ustanovi Oktobarsku nagradu, kojom bi se nagradili […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    UDRUŽENJE ANTIFAŠISTA: Dostojno obeležiti Dan oslobođenja Zrenjanina

    Udruženje antifašista Zrenjanina traži od lokalnih vlasti da se ovogodišnjem obeležavanje 2. oktobra, Dana oslobođenja grada od nacizma, pristupi na mnogo ozbiljniji način.

     

    Prethodnih godina, navode antifašisti, obeležavanje ovog bitnog datuma svelo se na polaganje venaca na spomenike.

     

    – Zrenjaninski antifašisti predlažu Skupštini grada Zrenjanina da ustanovi Oktobarsku nagradu, kojom bi se nagradili pojedinci i organizacije koji su postigli značajne rezultate u oblasti poštovanja ljudskih prava i očuvanja tradicije antifašizma. Oktobarska nagrada dodeljivala bi se na svečanoj sednici Skupštine grada 2. oktobra – istakao je Aleksandar Marton, predsednik Udruženja antifašista Zrenjanina, uz napomenu da je nedopustivo da slavni dani antifašističke borbe padnu u zaborav.

     

    – Zahtevamo i hitnu sanaciju zapuštenih spomenika i spomen ploča posvećenih palim borcima. Stanje u kojem se nalazi rodna kuća narodnog heoja Servo Mihalja je katastrofalno i sramotno. Nadamo se da će lokalne vlasti ove predloge usvojiti i da ćemo se na taj način dostojno prisećati boraca koji su pali u borbi protiv najvećeg zla savremenog doba – zaključuje Marton.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]