• TRAŽI KAŽNJAVANJE: Nenad Čanak se oglasio posle skupa u Zrenjaninu

    Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zatražio je danas od državnih organa da sankcioniše počinioce krivičinih dela u Beogradu i Zrenjaninu, na skupovima podrške Srbima u Crnoj Gori.   On je pozvao nadležne organe Republike Srbije da u što kraćem roku privedu pravdi vinovnike incidenta koji se dogodio u subotu popodne u Zrenjaninu. Kako je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    TRAŽI KAŽNJAVANJE: Nenad Čanak se oglasio posle skupa u Zrenjaninu

    Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zatražio je danas od državnih organa da sankcioniše počinioce krivičinih dela u Beogradu i Zrenjaninu, na skupovima podrške Srbima u Crnoj Gori.

     

    On je pozvao nadležne organe Republike Srbije da u što kraćem roku privedu pravdi vinovnike incidenta koji se dogodio u subotu popodne u Zrenjaninu. Kako je naveo, incident se dogodio tokom održavanja skupa koji su organizatori nazvali „Miting podrške Srbima u Crnoj Gori“.

     

    – U toku ovog skupa zapaljena je fotografija predsednika Crne Gore Mila Đukanovića. Nošene su i uzvikivane parole šovinističke i rasističke sadržine. Posle paljenja zastave Crne Gore pred ambasadom ove države u Beogradu, najnoviji incident samo je još jedan dokaz da nacionalističke i ekstremno desne grupacije slobodno deluju. One otvoreno krše Ustav i zakone naše zemlje – poručio je Čanak.

     

    On je naveo da je ratno ludilo devedesetih godina pokazalo da posle paljenja zastava, knjiga i fotografija, na red dolaze kuće, sela, gradovi.

     

    – Mir ustupa mesto ratu. Započinje spirala nasilja praćena masovnim zločinima. Zato tražimo da država Srbija pod hitno spreči delovanje ekstremista. Zahtevamo da sankcioniše počinioce krivičnih dela u Beogradu i Zrenjaninu. Ćutanje države, koje najčešće znači odobravanje, bilo bi opasnije od ludila ekstremista koji pale fotografije i zastave – poručio je Nenad Čanak.

     

    Nenad Čanak: SNS i Savez za Srbiju da obuzdaju huškačku retoriku

     

    On je pozvao i predstavnike vlasti i samozvane „prave opozicije“ da obuzdaju svoju huškačku retoriku. Čanak je naveo da obe strane svakodnevno šire govor mržnje prema Crnoj Gori.

     

    – U vremenima kriza uvek iznova se pokazuje kako Srbiji nedostaje prava evropska alternativa. Takmičenje dela vlasti i Saveza za Srbiju u govoru mržnje prema susedima nepobitno pokazuje da je reč o dve strane iste medalje – zaključio je Čanak.

     

    Podsetimo, već danima traju protesti širom Crne Gore zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Ovaj zakon, po mišljenju protestanata, diskriminiše Srbe u toj republici. Oni koji se protive ovom zakonu tvrde da on otvara mogućnost da država preuzme srpske svetinje u Crnoj Gori.

     

    A kako je protekao skup podrške Srbima u Crnoj Gori, koji je juče organizovan u Zrenjaninu, možete PROČITATI OVDE.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]