• STRANKE VEĆ IZAŠLE SA IMENIMA KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA I POSLANIKE

    O čemu su političke partije pričale ove nedelje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENjANIN – Republički i lokalni izbori su raspisani. zrenjaninski ogranci političkih stranaka uveliko se pripremaju da izađu pred birače, a portal „Zrenjaninski“ vam donosi ovonedeljni osvrt na njihove aktivnosti.

    glasanje

    Srpska napredna stranka (SNS) prva je izbornoj komisiji predala potpise podrške građana listi kandidata za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina. Nosilac liste je, kako saznajemo, Goran Knežević, a slede ga Predrag Matejin, Dragica Radosav, Čedomir Janjić i Saša Santovac.

    – Za samo tri dana prikupljeno je više od pet hiljada potpisa što jasno dokazuje da SNS ima punu podršku i poverenje građana Zrenjanina – rekla je predsednica Saveta za ekonomska pitanja i članica Unije mladih SNS Stanislava Janošević.

    Gradski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je da je kandidat ove partije za gradonačelnika Zrenjanina Gordana Kozlovački, direktorka Opšte bolnice.

    – Vlast oličenu likom gradonačelnika vidim, ne kao gospodara, nego kao vernog slugu koji danonoćno stražari i osluškuje puls građana i sredine, razmišlja i deluje preventivno – istakla je Kozlovački.

    Gradski odbori Socijaldemokratske stranke (SDS) i Liberalno demokratske partije (LDP) u Zrenjaninu postigli su koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima. Zajedničku listu će predvoditi Jasmina Đorđev, specijalista kardiolog iz Zrenjanina, ispred SDS-a, i Judita Popović, advokat iz Zrenjanina, ispred LDP-a. Zrenjaninski odbor SDS-a predložio je i svoje kandidate za Skupštinu AP Vojvodine i Republike Srbije, a to su Gabor Lodi, specijalista radiolog, i Anđelija Pešić, studentkinja treće godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

    Srpska radikalna stranka je saopštila da je za predsednika Izbornog štaba imenovan Dalibor Radosavljević, dok su članovi Zorica Kontić, Dragan Gojgolović, Bojan Logić, Duška Jarčević, Saša Zorić, Nikola Majstorović i Miloš Bitević. Kandidati za republičke poslanike ispred Gradskog odbora SRS Zrenjanin su Dalibor Radosavljević, Zorica Kontić, Bojan Logić, Nikola Majstorović, Isidora Ivančević Nađ, Ivanka Levnajić, Miloš Bitević, ispred Opštinskog odbora Sečanj Marko Marković, ispred Opštinskog odbora Novi Bečej Sava Vujackov i ispred Opštinskog odbora Žitište Mirko Golubović.

    skupstina grada zrenjanina

    Liga socijaldemokrata Vojvodine još nije izašla sa imenima svojih kandidata. Ova stranka se, na ovonedeljnoj konferenciji za novinare, bavila Javnim preduzećem „Zona“, a potpredsednik Gradske organizacije LSV Aleksandar Rudić je istakao da ovo preduzeće promenilo već dva v.d. direktora, a još uvek nije počelo da radi posao zbog kog je osnovano.

    Situacijom u još jednoj firmi bavio se Pokret Levica Srbije. Bivši radnik „Drekslmajera“ Goran Đurić govorio je o nehumanim uslovima u ovoj nemačkoj kompaniji, dok je Danica Sekulin, članica Inicijativnog odbora Pokreta, istakla da je primarni cilj Levice Srbije borba za obespravljene, siromašne, radnike, poljoprivrednike, prosvetne i zdravstvene radnike, umetnike…

    – Naglašavam da mi nismo protiv stranih investicija i privrednika i nije nam cilj da na ovaj način ugrozimo njihovo poslovanje i kredibilitet, ali se zalažemo da država, koja ih subvencioniše, poput „Drekslmajera“, zaštiti prava radnika kroz pozitivno zakonodavstvo – naglasila je Sekulin.

    Gradski odbor Srpske demokratske stranke (SDS) je pozvao sve Srbe iz Bosne i Hrvatske da se okupe pod jednu zastavu, zastavu ove stranke, da zajednički pomognu jedni drugima.

    „Ne treba nam glas na izborima, treba nam sloga da zajedno rešimo probleme koji se nagomilavaju. Od kad su izgubili svoje domove mnogi svoj status još nisu rešili u svojoj Srbiji, iako su se promenile mnoge vlade koje su im obećavale kule i gradove“, poručio je Gradski odbor SDS Zrenjanin.

    A Ruska stranka je dala punu podršku ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca u njihovom zahtevu da budu oslobođeni plaćanja dela komunalnih usluga.

    – Na prvoj narednoj sednici, ukoliko bude još zasedanja Skupšine grada, naš odbornik Ljubomir Putić pokrenuće ponovo ovu temu – najavio je predsednik Gradskog odbora Ruske stranke Simo Đaković.

    Naposletku, Srpski pokret obnove (SPO) je saopštio da se danas navršava 25 godina od devetomartovskih demonstracija 1991, prvog masovnog građanskog otpora režimu Slobodana Miloševića.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]