Politika

STRANAČKE AKTIVNOSTI: JEDNI O GREJANJU, DRUGI O PREVOZU, A TREĆI O DATUMIMA

izbori

ZRENJANIN – Pojedine političke stranke bile su aktivne i ove nedelje, pa su se javnosti obraćale putem saopštenja i konferencija za novinare.

stranke-izbori

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) podsetila je na veliku važnost obeležavanja značajnih datuma vezanih za Zrenjanin.

– Dan oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu, 2. oktobar 1944. godine, trebao bi zlatnim slovima biti upisan u istoriji našega grada. Pre 72 godine pobeđena je ideologija nacizma, koja je duže od tri godine sejala mržnju i smrt na našim prostorima. Drugi oktobar 1946. godine doneo je i novo ime našem gradu, tako da ove godine obeležavamo sedam decenija imena Zrenjanin. Podsećanje na ovaj bitan datum predstavlja uspomenu na slavne dane antifašističke borbe, ali i na godine prosperiteta Zrenjanina – poručio je odbornik LSV u Skupštini grada Predrag Perkić.

S druge strane, odbornik Demokratske stranke (DS) Miroslav Kalanj bavio se predstojećom zimom i grejanjem u gradu.

– Svi oni koji se greju na sistem daljinskog grejanja u Zrenjaninu verovatno već preventivno zavrću slavine na radijatorima, jer nikada se ne zna koliko račun će stići, lutrija je to postala prava. Ali jedno je sigurno: za korisnike daljinskog grejanja zima će biti duga i hladna. I skupa – naglasio je Kalanj i dodao da je ličnog stava da su kalorimetri odlična stvar, jer svaki korisnik može da odredi koliko će se grejati i na taj način sebi da „podesi“ iznos računa.

A članovi i funkcioneri gradskog i okružnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) u Zrenjaninu nastavljaju sa aktivnostima na terenu, te je ovih dana oformljeno još nekoliko mesnih odbora u selima širom Srednjobanatskog okruga.

– Tom prilikom smo imali direktan kontakt sa građanima koji su nam saopštili neke od svojih problema. Između ostalog, postavljeno je i pitanje šta se dešava sa izgradnjom fabrike vode, a konstatovali smo i da meštani mnogih sela muku muče sa prevozom do grada. Pojedina sela imaju jednom dnevno prevoz do Zrenjanina što predstavlja veliki problem za obavljanje svakodnevnih poslova i obaveza – napomenuo je predsednik Okružnog odbora SDS Darko Vujčin.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM