• ŠTA KAŽE OPOZICIJA: DS OBJAVLJUJE SNIMAK OD 6,5 SATI

    Aktivnosti demokrata, ligaša, Levice Srbije, SDS-a…

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ŠTA KAŽE OPOZICIJA: DS OBJAVLJUJE SNIMAK OD 6,5 SATI

    ZRENJANIN – Stranke koje čine opoziciju u gradu na Begeju i ove nedelje su se obratile javnosti preko saopštenja i konferencija za novinare, a teme su bile raznovrsne.

    stranke-izbori

    Gradski odbor Demokratske stranke saopštio je da se zalaže za javnost sednica Skupštine grada Zrenjanina, za njihov prenos u celosti putem radija ili televizije i za informisanje građana o svemu što odbornici čine u njihovo ime.

    – Na poslednjoj sednici Skupštine grada podnela sam zahtev da mi se dostavi audio materijal i tako iskoristila svoje pravo garantovano Poslovnikom o radu. Dobila sam 6,5 sati materijala koji će od danas biti dostupan na našem Jutjub kanalu – rekla je odbornica DS-a Alisa Kockar.

    Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine bavio se ekonomskim temama.

    – Po poslednjem izveštaju Regionalne privredne komore, zarade po zaposlenom u gradu Zrenjaninu za jun 2016. iznose 60.534 dinara bruto, a neto isplaćena zarada iznosi 43.930 dinara.To je za 5,4 odsto ispod republičkog proseka, tako da se trend opadanja prosečne zarade u Zrenjaninu nastavlja – istakao je predsednik zrenjaninskog ogranka LSV Predrag Perkić i najavio da će odbornička grupa LSV ponovo zatražiti promenu poslovnika i uvođenje mogućnosti održavanja tematskih skupštinskih sednica.

    A Pokret Levica Srbije je u Zrenjaninu organizovao uličnu izložbu pod nazivom „Zrenjaninski baron Minhauzen“. To je nastavak izložbe „Cenzurisane istine“ koju organizuje Levica Srbije.

    – Politika u Srbiji podrazumeva olako davanje obećanja koja nikada neće biti ispunjena. To se zove prevara. Za to nema odgovornosti. Zato stalno idemo unazad. SNS je usavršila nakaradni sistem tako da bi im čak i baron Minhauzen zavideo na „uspešnim“ manipulativnim obećanjima – primetio je poverenik Levice Srbije za Zrenjanin Milan Pernat.

    Gradski odbor Srpske demokratske stranke u Zrenjaninu oglasio se povodom manifestacije „Dani piva“.

    – Mišljenja smo da treba još poboljšati usluge, privući strane pivare, dovesti sponzore u brendiranju manifestacije i kao takvom napuniti gradski budžet. Za to nam je potrebna i pomoć Pokrajine i Republike, koje bi jasnije i jače stale uz ovu manifestaciju, ili ih barem pomogle kao i druge manifestacije – poručio je predsednik Okružnog odbora SDS-a Darko Vujčin i dodao da, kakvi god bili „Dani piva“, SDS ih ove godine ocenjuje kao odlične.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]