• Srpski pokret Dveri ukazao na sporne odluke JKP „Pijace i parkinzi“

    Srpski pokret Dveri je postavio pitanje direktoru JKP „Pijace i parkinzi“ Iliji Mandiću kako se može naplaćivati parking u Ulici Vuka Karadžića, ako je on neuređen.   – Jasno je da se zbog nerešenih imovinsko – pravnih odnosa ne mogu izvoditi građevinski radovi koji bi trajno menjali karakter zemljišta. Međutim, nejasno je kako se može […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Srpski pokret Dveri ukazao na sporne odluke JKP „Pijace i parkinzi“

    Srpski pokret Dveri je postavio pitanje direktoru JKP „Pijace i parkinzi“ Iliji Mandiću kako se može naplaćivati parking u Ulici Vuka Karadžića, ako je on neuređen.

     

    – Jasno je da se zbog nerešenih imovinsko – pravnih odnosa ne mogu izvoditi građevinski radovi koji bi trajno menjali karakter zemljišta. Međutim, nejasno je kako se može naplaćivati parking kada za to ne postoje ni najminimalniji uslovi. Posle našeg prvog saopštenja na ovom parkingu je nasut tucanik i ovaj prostor je koliko – toliko poravnat. Drago nam je da je posledica našeg alarmiranja javnosti bila ta da se situacija ovde barem malo popravi. Nažalost, trajno rešenje se još ne nazire – saopštio je Obrad Stanović iz zrenjaninskog ogranka Dveri.

     

    On je ukazao da ja slična situacija, što se tiče uređenosti parkinga, i u Ulici Milentije Popovića, ispred stanice saobraćajne policije.

     

    – Naplata se tamo takođe obavlja. Mi pitamo zašto se ne uredi ovaj parking kada je grad vlasnik parcele. Dakle, ne postoje problemi sa imovinsko – pravnim odnosima – istakao je Stanović.

     

    Stanović se osvrnuo i na ustupanje potraživanja od strane JKP „Pijace i parkinzi“ firmi „BDF sistem plus“ iz Beograda.

     

    – Zašto su baš ovoj firmi ustupljena potraživanja našeg javnog komunalnog preduzeća? Interesantna je činjenica da je firma „BDF sistem plus“ ćerka firma preduzeća „Direkt faktor“, čiji je osnivač Dejan Simić, advokat koji našim sugrađanima šalje opomene pred utuženje i podnosi tužbe radi naplate – kazao je Stanović i upitao Mandića zašto je građanima nametnuo još i obavezu plaćanja troškova advokatu i zašto baš Dejanu Simiću.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika