Politika

SREDNJEM BANATU NEDOSTAJE ZDRAVSTVENI KADAR

Gordana Kozlovački

ZRENJANIN – Nedavnim usvajanjem sedam programskih aktivnosti namenjih razdelu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za oblast preventivnih zdravstvenih aktivnosti, sa opredeljenih 39 miliona dinara, nastavljaju se programi dobrim delom zacrtani, a sada već i u odmakloj fazi realizacije, iz perioda prethodne vlade AP Vojvodine, saopštio je Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu.

 

Gordana Kozlovački - kadar
Gordana Kozlovački

 

Pokrajinska poslanica DS Gordana Kozlovački smatra da upravo kontinuitet u čak pet programskih aktivnosti govori dovoljno o njihovoj svrsihodnosti u kontekstu realnih zdravstvenih potreba stanovništva Vojvodine.

 

– Jasno je da je prethodna vlada bila na pravom putu kada su u pitanju posebne programske aktivnosti iz oblasti preventivne zdravstvene zaštite, nastale na osnovu situacione analize, ali rezultate provedenih zdravstvenih akcija treba evaluirati, prezentovati, i modelovati metodologiju prema aktuelnim dostignućima – zaključila je Kozlovački i još jednom ukazala na ono što je suština problema u oblasti zdravstva.

 

– Ono što je nasušna potreba i bazični problem sistema zdravstvene zaštite u Vojvodini je nedostatak zdravstvenog kadra, koji je istina dugogodišnji, ali još više potcrtan zabranom zapošljavanja u javnom sektoru koja nije smela da obuhvati zdravstvo. Nedavnim odobrenjem prijema od strane Ministarstva zdravlja, svega 13 odsto zdravstvenog kadra će se usmeriti u Vojvodinu, a zna se da je samo manjak lekara u pokrajini, koja broji oko 7.000 lekara, u odnosu na republički prosek popriličan.

Podeli članak
sinovoz
FAM