• SREDNJEM BANATU NEDOSTAJE ZDRAVSTVENI KADAR

    ZRENJANIN – Nedavnim usvajanjem sedam programskih aktivnosti namenjih razdelu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za oblast preventivnih zdravstvenih aktivnosti, sa opredeljenih 39 miliona dinara, nastavljaju se programi dobrim delom zacrtani, a sada već i u odmakloj fazi realizacije, iz perioda prethodne vlade AP Vojvodine, saopštio je Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu.     Pokrajinska poslanica […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SREDNJEM BANATU NEDOSTAJE ZDRAVSTVENI KADAR

    ZRENJANIN – Nedavnim usvajanjem sedam programskih aktivnosti namenjih razdelu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za oblast preventivnih zdravstvenih aktivnosti, sa opredeljenih 39 miliona dinara, nastavljaju se programi dobrim delom zacrtani, a sada već i u odmakloj fazi realizacije, iz perioda prethodne vlade AP Vojvodine, saopštio je Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu.

     

    Gordana Kozlovački - kadar
    Gordana Kozlovački

     

    Pokrajinska poslanica DS Gordana Kozlovački smatra da upravo kontinuitet u čak pet programskih aktivnosti govori dovoljno o njihovoj svrsihodnosti u kontekstu realnih zdravstvenih potreba stanovništva Vojvodine.

     

    – Jasno je da je prethodna vlada bila na pravom putu kada su u pitanju posebne programske aktivnosti iz oblasti preventivne zdravstvene zaštite, nastale na osnovu situacione analize, ali rezultate provedenih zdravstvenih akcija treba evaluirati, prezentovati, i modelovati metodologiju prema aktuelnim dostignućima – zaključila je Kozlovački i još jednom ukazala na ono što je suština problema u oblasti zdravstva.

     

    – Ono što je nasušna potreba i bazični problem sistema zdravstvene zaštite u Vojvodini je nedostatak zdravstvenog kadra, koji je istina dugogodišnji, ali još više potcrtan zabranom zapošljavanja u javnom sektoru koja nije smela da obuhvati zdravstvo. Nedavnim odobrenjem prijema od strane Ministarstva zdravlja, svega 13 odsto zdravstvenog kadra će se usmeriti u Vojvodinu, a zna se da je samo manjak lekara u pokrajini, koja broji oko 7.000 lekara, u odnosu na republički prosek popriličan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika