Politika

Sporazum o saradnji Grada Zrenjanina i Bijeljine

Gradonačelnici Zrenjanina i Bijeljine, Čedomir Janjić i Mićo Mićić, potpisali su Sporazum o saradnji, čime se Bijeljina svrstala u red bratskih gradova Zrenjanina.

 

Sporazum je potpisan u Bijeljini, u okviru obeležavanja 24. septembra, Dana oslobođenja Bijeljine od fašističkog okupatora u Drugom svetskom ratu. Janjić i Mićić potpisali su Sporazum o saradnji u prisustvu gradonačelnika Budve Dragana Krapovića, crnogorskog grada sa kojim je Bijeljina takođe ozvaničila saradnju i potpisala povelju o bratimljenju.

 

Nakon potpisivanja akta, kojim će se promovisati razvoj i međusobna saradnja, i jačanje sportskih, naučnih i kulturnih veza između Zrenjanina i Bijeljine, gradonačelnik Janjić poklonio je gradonačelniku Bijeljine ikonu Svetog Pantelejmona, slave grada Bijeljine.
-Imamo priliku da konkretizujemo dugogodišnju saradnju između naših gradova u različitim oblastima, pre svega u privredi, ali i kulturi i sportu. Zadovoljan sam što smo uspeli da ostvarimo saradnju i prijateljstvo između kulturno-umetničkih društava naših gradova, a veliko je zadovoljstvo za nas iz Srbije, što imamo još jedan bratski grad u Republici Srpskoj. Zrenjanin je bratski grad sa Trebinjem i Laktašima, a sada imamo braću i u Bijeljini – istakao gradonačelnik Janjić, prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji.

 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ocenio je da je Zrenjanin odličan primer uspešne lokalne zajednice, čija su iskustva, prevashodno u privlačenju stranih investicija, bila dragocena i za Bijeljinu.U delegaciji Grada Zrenjanina bili su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Dragan Ćapin, predsednik i sekretar Skupštine Grada Zrenjanina, Oliver Mitrović i Milan Mrkšić.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM