• SPO: POLOŽAJ OMLADINE NIJE ZAVIDAN

    Najveći problem je nezaposlenost, ocenjuje Svetozar Stanisavljev

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Položaj omladine u današnjem društvu nije zavidan, ocenio je povodom 12. avgusta, Svetskog dana mladih, predsednik Omladine Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) u Zrenjaninu Svetozar Stanisavljev.

    Svetozar Stanisavljev
    Svetozar Stanisavljev

    – Nedostatak razumevanja za njihove potrebe, teško pronalaženje posla i ograničene mogućnosti za napredovanje dodatno otežavaju sve prisutnije nezadovoljstvo i nedostatak motivacije za organizovanjem i aktivnim učešćem u društvenom životu. Među najvećim problemima kod mladih, ako ne i najveći, sigurno je nezaposlenost. Od polovine nezaposlenih mladih u Srbiji, čak 60 posto njih posao traži duže od godinu dana – poručuje Stanisavljev.

    On ocenjuje da je Grad Zrenjanin pružio pomoć mladim preduzetnicima kroz projekte „Istraži svoj biznis“ i time pokazao da je voljan da rešava ovaj problem.

    – Srpski pokret obnove zalagaće se za rešavanje problema mladih, kao i za njihov bolji položaj u društvu, posebno sada kada Gradski odbor SPO u Zrenjaninu ima stručne i obrazovane ljude na funkcijama zamenika pokrajinskog sekretara za omladinu i sport (Ljubomira Stanisavljeva) i gradskog većnika zaduženog za tu oblast (Aleksandra Jevđića) – zaključuje Svetozar Stanisavljev.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]