• SOCIJALISTI ORGANIZOVALI TRIBINU O PREVENCIJI RAKA GRLIĆA MATERICE

    Prisutnim članovima obratili su se stručnjaci iz oblasti zdravstva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – U organizaciji Foruma žena Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Zrenjaninu, u prostorijama stranke je održana tribina povodom obeležavanja Evropske nedelje prevencije raka grlića materice.

    sps_tribina

    Mnogobrojnim prisutnim članovima obratili su se stručnjaci iz oblasti zdravstva: prim. dr Eleonora Marjanović, predsednica Skupštine grada i dečiji stomatolog, dr Ružica Omaljev, ginekolog u Savetovalištu za žene, dr Dragan Tošić, načelnik infektivnog odeljenja i lekar specijalista, i Sanja Necin, direktorka Srednje medicinske škole.

    „Govornici su nam primerima iz prakse približili sve aspekte prevencije ove opake bolesti. S obzirom na to da smo suočeni sa poražavajućom statistikom koja pokazuje da se svake godine u Srbiji registruje oko 1.400 novoobolelih žena, od kojih čak jedna trećina završi smrtnim ishodom, ginekolog dr Ružica Omaljev je posebno apelovala da žene bar jednom u šest meseci obave redovne ginekološke preglede“, navodi se u saopštenju zrenjaninskog ogranka SPS-a.

    sps_tribina

    Ovdašnji socijalisti upozoravaju i na veliki broj obolelih od raka dojke, a na tribini je preporučena redovna kontrola, jer jedino rano dijagnostifikovanje vodi ka uspešnom izlečenju.

    „Nažalost, i pored apelovanja stručne javnosti u našem gradu i ukazivanja značaja redovnih kontrola, žene nedovoljno vode računa o svom zdravlju i u najvećem broju slučajeva obraćaju se za pomoć tek kada se jave simptomi koji upućuju na promene“, stoji u saopštenju, uz napomenu da je Forum žena SPS-a u Zrenjaninu, na čelu sa Željkom Milošević, ovom edukacijom napravio još jedan korak ka podizanju svesti o važnosti prevencije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika