• Socijalisti napuštaju Komitet?!

    Dobrovoljno predali ključeve zgrade

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Prinudno iseljenje Socijalističke partije Srbije iz zgrade nekadašnjeg Komiteta u Zrenjaninu, koje je bilo zakazano za danas, odloženo je na predlog republičkog javnog pravobranioca Zorana Kovrlije, jer je on obavešten da je lokalna samouprava postigla dogovor sa SPS-om oko vlasništva nad ovim objektom, saznaje portal „Zrenjaninski“.

    Komitet konačno u rukama grada
    Komitet konačno u rukama grada

    Kovrlija je potvrdio za naš portal da mu je rečeno da su predstavnici SPS-a predali ključeve zgrade, koja je dugi niz godina bila predmet imovinsko – pravnog spora, i da su na taj način prestali razlozi za prinudno iseljenje.

    – Još uvek o tome nisam pismeno obavešten i zbog toga sam predložio samo zastoj postupka izvršenja, u narednih mesec dana, kako bih se uverio da je dogovor između Grada i SPS-a zaista ispunjen. Ukoliko je tako, praktično je dobrovoljnim putem sprovedeno ono što je trebalo učiniti još ranije i ja ću, kad proverim činjenice, povući predlog za izvršenje – objasnio je Kovrlija.

    Spor između SPS-a i države oko vlasništva nad monumentalnom građevinom u samom centru grada, ukupne površine 2.150 kvadrata, vođen je godinama. Zaplet je nastao 1992. kada je SPS sudskim rešenjem registrovan kao vlasnik Komiteta, pošto se samoinicijativno proglasio za pravnog sledbenika Saveza komunista Jugoslavije.

    Izvršni postupak za iseljenje socijalista iz Komiteta pokrenut je još 13. februara 2006. i traje sve do danas, jer je u više navrata, iz formalnih razloga, blokiran. U međuvremenu, Vlada Republike Srbije odlučila je da se zgrada Komiteta prenese u vlasništvo grada Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]