• SNS NOVI BEČEJ: Uspešno realizovan niz projekata

    NOVI BEČEJ – Lokalna samouprava u Novom Bečeju, u čijem vođenju učestvuje i Srpska napredna stranka, vrlo uspešno je realizovala nekoliko važnih projekata koji će obezbediti bolje uslove života i olakšati svakodnevno funkcionisanje stanovnika ove opštine, rekli su na današnjoj konferenciji za novinare predsednik i potpredsednik Opštinskog odbora SNS-a u Novom Bečeju Saša Maksimović i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    NOVI BEČEJ – Lokalna samouprava u Novom Bečeju, u čijem vođenju učestvuje i Srpska napredna stranka, vrlo uspešno je realizovala nekoliko važnih projekata koji će obezbediti bolje uslove života i olakšati svakodnevno funkcionisanje stanovnika ove opštine, rekli su na današnjoj konferenciji za novinare predsednik i potpredsednik Opštinskog odbora SNS-a u Novom Bečeju Saša Maksimović i Matija Kovač.

    Saša Maksimović i Matija Kovač
    Saša Maksimović i Matija Kovač

    – U prethodnom periodu rekonstruisan je centar sredstvima obezbeđenim iz fonda Ministarstva privrede i opštinskog budžeta. Celokupna vrednost ove investicije je 6,2 miliona dinara – kazao je Maksimović.

    On je istakao da bi, kada su u pitanju radovi na javnim površinama, trebalo napomenuti da su u toku javne nabavke za rekonstrukciju parka u Novom Bečeju, ali i centra Kumana.

    Matija Kovač je podsetio da je u toku prva faza izgradnje Južne industrijske zone u Novom Miloševu, čija vrednost iznosi 10 miliona dinara, od čega su po polovinu novca obezbedili Ministarstvo privrede i opština.

    – Zatim, 11 miliona dinara obezbeđeno je iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine i te pare će biti utrošene na izgradnju putne infrastrukture u Krajiškoj ulici u Novom Bečeju. Radove u Potiskoj ulici u Novom Bečeju i Jugoslovenskoj u Bočaru finansira opštinska Direkcija za planiranje, izgradnju, uređenje naselja i zaštitu životne sredine – naveo je Kovač.

    On je naglasio i da je lokalna vlast tokom poslednje dve godine intezivno sprečavala pojedince da bespravno koriste državno poljoprivredno zemljište. Utvrđeno je da je ukupno uzurpirano 778 hektara.

    – Javna imovina se mora koristiti kako je to predviđeno zakonom, a pojednci koji je bespravno koriste moraju odgovarati. Nadležne inspekcije povodom ovog slučaja podnele su krivične prijave protiv nepoznatih osoba – zaključio je Kovač.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]