Politika

SNS NOVI BEČEJ: Uspešno realizovan niz projekata

NOVI BEČEJ – Lokalna samouprava u Novom Bečeju, u čijem vođenju učestvuje i Srpska napredna stranka, vrlo uspešno je realizovala nekoliko važnih projekata koji će obezbediti bolje uslove života i olakšati svakodnevno funkcionisanje stanovnika ove opštine, rekli su na današnjoj konferenciji za novinare predsednik i potpredsednik Opštinskog odbora SNS-a u Novom Bečeju Saša Maksimović i Matija Kovač.

Saša Maksimović i Matija Kovač
Saša Maksimović i Matija Kovač

– U prethodnom periodu rekonstruisan je centar sredstvima obezbeđenim iz fonda Ministarstva privrede i opštinskog budžeta. Celokupna vrednost ove investicije je 6,2 miliona dinara – kazao je Maksimović.

On je istakao da bi, kada su u pitanju radovi na javnim površinama, trebalo napomenuti da su u toku javne nabavke za rekonstrukciju parka u Novom Bečeju, ali i centra Kumana.

Matija Kovač je podsetio da je u toku prva faza izgradnje Južne industrijske zone u Novom Miloševu, čija vrednost iznosi 10 miliona dinara, od čega su po polovinu novca obezbedili Ministarstvo privrede i opština.

– Zatim, 11 miliona dinara obezbeđeno je iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine i te pare će biti utrošene na izgradnju putne infrastrukture u Krajiškoj ulici u Novom Bečeju. Radove u Potiskoj ulici u Novom Bečeju i Jugoslovenskoj u Bočaru finansira opštinska Direkcija za planiranje, izgradnju, uređenje naselja i zaštitu životne sredine – naveo je Kovač.

On je naglasio i da je lokalna vlast tokom poslednje dve godine intezivno sprečavala pojedince da bespravno koriste državno poljoprivredno zemljište. Utvrđeno je da je ukupno uzurpirano 778 hektara.

– Javna imovina se mora koristiti kako je to predviđeno zakonom, a pojednci koji je bespravno koriste moraju odgovarati. Nadležne inspekcije povodom ovog slučaja podnele su krivične prijave protiv nepoznatih osoba – zaključio je Kovač.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM