Politika

SNS: Neosnovane optužbe demokrata

ZRENJANIN – Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Zrenjaninu odbacio je jučerašnje optužbe Demokratske stranke, navodeći da demokrate neosnovano napadaju zrenjaninsku lokalnu samoupravu, što je, kako se navodi u saopštenju za javnost, neuspeli pokušaj DS-a da vrati uveliko izgubljeno poverenje građana.

SNSPortparolka GrO DS-a Alisa Kockar je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekla da je gradska vlast namerno kočila saradnju sa seoskim rukovodstvom u Perlezu, koje ne pripada SNS-u, što je, po njenim rečima, dovelo do smene predsednika Saveta Mesne zajednice, i to nakon brojnih pritisaka. Kockar je, takođe, kazala da Grad nije ispoštovao potpisane ugovore sa organizacijama iz Perleza.

„SNS ima apsolutnu podršku građana Zrenjanina, ali i čitave Srbije, i shodno tome, činimo sve kako bi naši sugrađani imali adekvatne uslove za život. Jednako ulažemo u naseljena mesta na teritoriji grada, kao i u prigradska naselja, a u prilog tome govori činjenica da smo samo u Perlezu do sada realizovali nekoliko važnih projekata, među kojima je sanacija putne mreže, koja je bila preko potrebna“, navodi se u odgovoru SNS-a.

U saopštenju se ističe da Grad Zrenjanin, na čelu sa Srpskom naprednom strankom, ima odličnu saradnju sa svim nevladinim organizacijama na ovom području, među kojima su i organizacije iz Perleza.

„Bitno je napomenuti da su određene nevladine organizacije dobile rešenja o dodeljivanju finansijskih sredstva kako bi im se obezbedio nesmetan rad, ali i da će do kraja godine biti ostvarena saradnja sa ostalim“, poručuju zrenjaninski naprednjaci.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.