Politika

SNS: NEMARNO RUKOVOĐENJE BOLNICOM

ZRENJANIN – Darko Bađok, pokrajinski poslanik iz redova Srpske napredne stranke (SNS), ocenio je da je stanje u zrenjaninskoj Opštoj bolnici “Dr Đorđe Joanović” veoma loše i poručio da SNS najoštrije osuđuje nemarno rukovođenje ovom zdravstvenom ustanovom od strane pokrajinske vlasti.

Darko Bađok
Darko Bađok

– Upozoravamo da Bolnica ima višemilionske dugove prema gotovo svim javnim preduzećima, što jasno govori o načinu na koji se bolnica vodi. Zrenjaninska Bolnica Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” duguje oko 40 miliona dinara, što je, priznaćete, ogromna cifra. Ovo je podatak samo za jedno preduzeće, stoga pozivamo menadžment ove ustanove da predoči građanima kolika su dugovanja Bolnice prema ostalim – istakao je Bađok.

Po njegovim tvrdnjama, menadžment Bolnice je praktično ucenio svojom delatnošću lokalnu samoupravu, koja naravno nikada neće isključiti Bolnicu sa, na primer, sistema gradskog vodovoda.

– SNS traži da lokalnim samoupravama bude prebačena nadležnost imenovanja direktora bolnica u Vojvodini i da se o zdravlju ljudi odlučuje na lokalu, a ne u Novom Sadu – podvukao je Bađok.

Podeli članak
sinovoz
FAM