• SNS: NEMARNO RUKOVOĐENJE BOLNICOM

    Darko Bađok traži da lokalna samouprava imenuje menadžment ustanove

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Darko Bađok, pokrajinski poslanik iz redova Srpske napredne stranke (SNS), ocenio je da je stanje u zrenjaninskoj Opštoj bolnici „Dr Đorđe Joanović“ veoma loše i poručio da SNS najoštrije osuđuje nemarno rukovođenje ovom zdravstvenom ustanovom od strane pokrajinske vlasti.

    Darko Bađok
    Darko Bađok

    – Upozoravamo da Bolnica ima višemilionske dugove prema gotovo svim javnim preduzećima, što jasno govori o načinu na koji se bolnica vodi. Zrenjaninska Bolnica Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ duguje oko 40 miliona dinara, što je, priznaćete, ogromna cifra. Ovo je podatak samo za jedno preduzeće, stoga pozivamo menadžment ove ustanove da predoči građanima kolika su dugovanja Bolnice prema ostalim – istakao je Bađok.

    Po njegovim tvrdnjama, menadžment Bolnice je praktično ucenio svojom delatnošću lokalnu samoupravu, koja naravno nikada neće isključiti Bolnicu sa, na primer, sistema gradskog vodovoda.

    – SNS traži da lokalnim samoupravama bude prebačena nadležnost imenovanja direktora bolnica u Vojvodini i da se o zdravlju ljudi odlučuje na lokalu, a ne u Novom Sadu – podvukao je Bađok.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika