• Skupština grada na vanrednoj sednici potvrdila odluke Gradskog veća

    Skupština grada Zrenjanina na današnjoj vanrednoj sednici potvrdila je odluke Gradskog veća o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta u gradskoj svojini.   U Programu otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina navedene su parcele koje su predviđene za otuđenje u 2019. godini. Utvrđen je i rok za pokretanje i sprovođenje postupka otuđenja.   Odluka o […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Skupština grada na vanrednoj sednici potvrdila odluke Gradskog veća

    Skupština grada Zrenjanina na današnjoj vanrednoj sednici potvrdila je odluke Gradskog veća o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta u gradskoj svojini.

     

    U Programu otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina navedene su parcele koje su predviđene za otuđenje u 2019. godini. Utvrđen je i rok za pokretanje i sprovođenje postupka otuđenja.

     

    Odluka o otuđenju oko 90 hektara zemljišta u zoni „Jugoistok“ vezana je za veliku investiciju kineske kompanije „Linglong“. To je uvodni korak, a sledi izdavanje svih potrebnih dozvola i rešenja u nadležnosti Gradske uprave. Sve se radi po ubrzanom postupku, kako bi gradnja fabrike za proizvodnju pneumatika krenula što pre. Zemljište za potrebe kineskog investitora biće prodato neposrednom pogodbom.

     

    Potvrđena je i odluka Gradskog veća o otuđenju 63 parcele u različitim, uglavnom perifernim delovima grada. Te parcele prodavaće se prikupljanjem pismenih ponuda. Ove parcele predviđene su za gradnju. Nalaze se u Igmanskoj, Prvomajskoj, ulici Franje Kluza, Pančevačkoj, na lokalitetu Baranjska II, zatim „Plinara“, „Bagljaš aerodrom“, Stajićevo…

     

    Današnjoj sednici prisustvovalo je samo četvoro odbornika koji nisu iz redova vladajuće SNS – SPS koalicije, ali kvorum za rad nije bio ugrožen. Odbornik DS Goran Kaurić reklamirao je povredu poslovnika o radu Skupštine, sa obrazloženjem da sednica nije ispunjavala uslove za saziv po hitnom postupku.

     

    Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović, međutim, hitno sazivanje opravdao je potrebom da se što brže ispune uslovi za investiciju od državnog značaja.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika