• SDS: Zašto je osnovana „Zona“?

    I zašto nije proradila

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Gradski odbor Socijaldemokratske stranke (SDS) u Zrenjaninu upitao je lokalnu vlast zbog čega je osnovala novo javno preduzeće „Zona“, čija bi delatnost trebalo da bude objedinjena naplata komunalnih usluga, koju već obavlja Direkcija za izgradnju i uređenje grada.

    U saopštenju za javnost, prosleđenom medijima, SDS odmah nudi i odgovor – zbog zapošljavanja članova SNS-a.

    „Šta će biti sa zaposlenima u Direkciji koji danas obavljaju objedinjenu naplatu? Verovatno će partijski neistomišljenici biti višak zaposlenih u javnom sektoru, u okviru programa mera racionalizacije“, navodi se u saopštenju SDS-a.

    Ova stranka podseća da je JP „Zona“ trebalo da startuje sa radom od janura 2015. godine, ali da se, iz nepoznatih razloga, to još uvek nije dogodilo.

    „Mogući razlog je to što je već određen direktor, visoki funkcioner SNS-a na lokalnom nivou, protiv koga se vodi krivični postupak u vezi izgradnje fiskulturnih sala u tri osnovne škole. Možda se čeka da predmet zastari, pa da se ispune i zakonski preduslovi da sedne u novu fotelju“, ističu u zrenjaninskog ogranku SDS-a i pitaju šta će biti sa nenaplaćenim potraživanjima Direkcije za izgradnju i uređenje grada za usluge iznošenja smeća, vode i grejanja, koja na današnji dan, po nezvaničnim informacijama, iznose 500 miliona dinara.

    SDS je pozvala gradonačelnika Zrenjanina da odgovori na ova pitanja ne samo odbornicima u Skupštini grada, već i svim građanima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]