Politika

SDS: Zašto je osnovana „Zona“?

ZRENJANIN – Gradski odbor Socijaldemokratske stranke (SDS) u Zrenjaninu upitao je lokalnu vlast zbog čega je osnovala novo javno preduzeće „Zona“, čija bi delatnost trebalo da bude objedinjena naplata komunalnih usluga, koju već obavlja Direkcija za izgradnju i uređenje grada.

U saopštenju za javnost, prosleđenom medijima, SDS odmah nudi i odgovor – zbog zapošljavanja članova SNS-a.

„Šta će biti sa zaposlenima u Direkciji koji danas obavljaju objedinjenu naplatu? Verovatno će partijski neistomišljenici biti višak zaposlenih u javnom sektoru, u okviru programa mera racionalizacije“, navodi se u saopštenju SDS-a.

Ova stranka podseća da je JP „Zona“ trebalo da startuje sa radom od janura 2015. godine, ali da se, iz nepoznatih razloga, to još uvek nije dogodilo.

„Mogući razlog je to što je već određen direktor, visoki funkcioner SNS-a na lokalnom nivou, protiv koga se vodi krivični postupak u vezi izgradnje fiskulturnih sala u tri osnovne škole. Možda se čeka da predmet zastari, pa da se ispune i zakonski preduslovi da sedne u novu fotelju“, ističu u zrenjaninskog ogranku SDS-a i pitaju šta će biti sa nenaplaćenim potraživanjima Direkcije za izgradnju i uređenje grada za usluge iznošenja smeća, vode i grejanja, koja na današnji dan, po nezvaničnim informacijama, iznose 500 miliona dinara.

SDS je pozvala gradonačelnika Zrenjanina da odgovori na ova pitanja ne samo odbornicima u Skupštini grada, već i svim građanima.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.