Politika

SDS: UČESTALI KVAROVI NA VOZILIMA ZA TRANSPORT BOLESNIKA!

Darko Vujčin

ZRENJANIN – Srpska demokratska stranka (SDS) saopštila je da je provela mesec danas obilazeći stranačke odbore širom Srednjobanatskog okruga i da je, u razgovoru sa građanima, zaključeno da je situacija u srednjem Banatu, u mnogim opštinama – loša.

 

Darko Vujčin

 

– Građani u opštini Sečanj požalili su nam se da nemaju čime da prevoze bolesnike kojima je potrebna hitna intervencija ka Zrenjaninu ili drugim zdravstvenim centrima, zbog učestalih kvarova na transportnim vozilima, te se snalaze tako što posuđuju vozila od komšijskih lokalnih samouprava – ističe Darko Vujčin, predsednik Okružnog odbora SDS u Zrenjaninu.

 

Vujčin je apelovao na pokrajinske vlasti da se uključe u rešavanje tog problema i da pomognu građanima opštine Sečanj „da ne drhte svaki put kada neko od njihovih najbližih treba da bude prebačen u drugu zdravstvenu ustanovu“.

 

– Uočljivo je da je sve manje stanovnika, posebno po selima, pa bi pod hitno trebalo doneti platformu kojom bi se pomoglo seoskom stanovništvu i animirali mladi ljudi da se vrate na selo. Po poslednjim istaživanjima, za pet godina srednji Banat je izgubio gotovo jednu selu opštinu, pošto se broj stanovmika smanjio za oko 9.000 – navodi Vujčin.

Podeli članak
sinovoz
FAM