Politika

SDS: ODAVNO UPALJEN CRVENI METEOROLOŠKI ALARM ZA USEVE

srdjan-blagojevic
Srđan Blagojević

ZRENJANIN – Zbog suše, crveni meteorološki alarm za useve u srednjem Banatu odavno je upaljen, a vremenska prognoza za narednih desetak dana ne obećava ništa bolju situaciju, saopštio je Srđan Blagojević, predsednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke u Zrenjaninu.

 

Srđan Blagojević

 

– U razgovoru sa ratarima i poljoprivrednicima sa našeg područja saznali smo da sa strepnjom i nadom gledaju u nebo, dok su poljoprivredni stručnjaci veoma oprezni u izjavama, s tim što se svi slažu da bez skorih padavina dobro biti neće, jer je na banatske njive palo znatno manje od prosečne količine padavina za ovo doba godine. Deficit vlage, u stvari, prisutan je u Banatu od početka ove godine – konstatuje Blagojević.

 

Kako je istakao, očigledno je da klima dobija sasvim druge razmere i da je neophodno da država pomogne poljoprivrednicima koliko je u mogućnosti, subvencijama ili niskokamatnim kreditima, da bi svako mogao da ima šansu za dobrim sistemom za navodnjavanjem.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Благојевић је начео праву тему. Уместо што гледамо у небо и певамо додолске песме, требало би да улажемо у заливне системе. Колико је (не)искоришћен ДТД канал. Воде колико хоћеш, али наша власт незаинтересована да озбиљно покрене пољопривредну производњу. Уместо тога уносније им је да довлаче стране „инвеститоре“, плаћајући их папрено, уз узимање провизија. У ствари, реч је о организованој пљачки народа и државе, која, ако се настави овим темпом, мора довести до велике пропасти и трагедије

sinovoz