Politika

SDS HOĆE DA OKUPI OPOZICIJU

ZRENJANIN – Najavom premijera da će raspisati i parlamentarne izbore koji će se održati istovremeno kada i redovni lokalni i pokrajinski, Srbija je, bez ikakve suštinske potrebe, uvučena u još jedan veliki izborni ciklus – ocenjuje predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke (SDS) u Zrenjaninu Predrag Grgić.

Predrag Grgić
Predrag Grgić

Grgić je siguran da je jedini razlog održavanja vanrednih republičkih izbora procena premijera da u mnogim gradovima u Srbiji i u AP Vojvodini, SNS ima nezadovoljavajući rejting i da njegovi saradnici u tim sredinama bez njegove pomoći ne mogu da iznesu teret izbora.

– To što se građani Srbije izlažu potpuno nepotrebnim troškovima i što se gubi najmanje pet meseci za sprovođenje neophodnih reformi, zabašuruje se floskulama i demagogijom. No, šta je tu je i opozicija je dužna da na najbolji mogući način odgovori ovom izazovu – ističe Grgić i napominje da SDS smatra da je najbolji i jedini mogući odgovor udruživanje opozicionih stranaka, kako na republičkom i pokrajinskom nivou, tako i u gradu Zrenjaninu.

Stoga će, najavljuje on, NPS, LDP i SDS u narednih nekoliko dana inicirati sastanke sa strankama slične provinijencije, pre svega sa LSV i DS, radi pokušaja formiranja jednog bloka demokratskih stranaka pred predstojeće izbore u našem gradu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.