Politika

Saznajemo: Elektronske sednice Skupštine grada

ZRENJANIN – Zrenjaninska lokalna samouprava uvešće ove godine elektronske sednice Skupštine grada, potvrdio je za portal Zrenjaninski šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Oliver Mitrović.

Sednice skupštine grada
Sednice skupštine grada

Mitrović kaže i da je sprovedena javna nabavka za kupovinu opreme, a da su sredstva obezbeđena iz projekta grada i Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj „Banat“,

-Zrenjanin će biti prva lokalna samouprava u Srbiji, koja uvodi elektronski način zasedanja, a uštede će biti velike – tvrdi Mitrović.
Šef naprednjaka u zrenjaninskoj Skupštini je objasnio i da će svaki odbornik dobiti svoj tablet, na kojem će dobijati materijal za sednicu, ali i putem kojeg će glasati.

-Dosadašnja praksa je bila da se materijal fizički dopremao na kućnu adresu svakog od odbornika, a kada su na dnevnom redu zasedanja bili, na primer, budžetski izveštaji javnih preduzeća, u pitanju su bile stotine strana štampanog materijala. Nakon uvođenja eletkronskih sednica, neće biti potrebe ni za fizičkim prebrojavanjem glasanja – napominje Mitrović.

Prema njegovim rečima, za odbornike će biti organizovana i obuka za korišćenje novog sistema zasedanja, koji se primenjuje u evropskim lokalnim samoupravama.

Uvođenje takvog sistema zasedanja je u završnoj fazi, a po rečima šefa odborničke grupe SNS u zrenjaninskoj Skupštini, odbornici bi već u drugoj polovini godine mogli umesto papira, na sednice nositi tablete.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.