• Saznajemo: Elektronske sednice Skupštine grada

    Zasedanja uz tablete

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Zrenjaninska lokalna samouprava uvešće ove godine elektronske sednice Skupštine grada, potvrdio je za portal Zrenjaninski šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Oliver Mitrović.

    Sednice skupštine grada
    Sednice skupštine grada

    Mitrović kaže i da je sprovedena javna nabavka za kupovinu opreme, a da su sredstva obezbeđena iz projekta grada i Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj „Banat“,

    -Zrenjanin će biti prva lokalna samouprava u Srbiji, koja uvodi elektronski način zasedanja, a uštede će biti velike – tvrdi Mitrović.
    Šef naprednjaka u zrenjaninskoj Skupštini je objasnio i da će svaki odbornik dobiti svoj tablet, na kojem će dobijati materijal za sednicu, ali i putem kojeg će glasati.

    -Dosadašnja praksa je bila da se materijal fizički dopremao na kućnu adresu svakog od odbornika, a kada su na dnevnom redu zasedanja bili, na primer, budžetski izveštaji javnih preduzeća, u pitanju su bile stotine strana štampanog materijala. Nakon uvođenja eletkronskih sednica, neće biti potrebe ni za fizičkim prebrojavanjem glasanja – napominje Mitrović.

    Prema njegovim rečima, za odbornike će biti organizovana i obuka za korišćenje novog sistema zasedanja, koji se primenjuje u evropskim lokalnim samoupravama.

    Uvođenje takvog sistema zasedanja je u završnoj fazi, a po rečima šefa odborničke grupe SNS u zrenjaninskoj Skupštini, odbornici bi već u drugoj polovini godine mogli umesto papira, na sednice nositi tablete.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]