• Santovac: Za kanalizacionu mrežu 250 miliona

    ZRENJANIN – U proteklih godinu dana lokalna samouprava je uložila značajna sredstva za izradu projektno – tehničke dokumentacije za različite investicije, kako u gradu tako i u selima, sve u cilju apliciranja na konkursima za dodeljivanje sredstava – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, navodeći da je gradska vlast, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – U proteklih godinu dana lokalna samouprava je uložila značajna sredstva za izradu projektno – tehničke dokumentacije za različite investicije, kako u gradu tako i u selima, sve u cilju apliciranja na konkursima za dodeljivanje sredstava – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, navodeći da je gradska vlast, na čelu sa Srpskom naprednom strankom, prepoznala značaj velikih investicija, o čemu govori i podatak da će u poboljšanje kvaliteta i kapaciteta kanalizacione mreže biti uloženo oko 250 miliona dinara.

    Saša Santovac
    Saša Santovac

    Po rečima Santovca, Zrenjanin je sa ukupno pet projekata učestvovao na poslednjem konkursu za raspodelu sredstava pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja u vezi sa vodosnabdevanjem, kanalisanjem i saobraćajom, gde je za pomenute oblasti na teritoriji Vojvodine predviđeno da se raspodeli 1,1 milijarda dinara.

    – U pitanju su projekti za izgradnju kanalizacione mreže u Lazarevu, podizanje krune nasipa na Begeju, izgradnju atmosferske kanalizacije u Takovskoj ulici, kao asfaltiranje Takovske i ulice Franje Kluza – objasnio je Santovac.

    Uprava za kapitalna ulaganja je gradu Zrenjaninu od svih tih odobrila samo jedan projekat i to za izgradnju atmosferske kanalizacije u Takovskoj ulici, u iznosu od 41,6 miliona dinara.

    – U realizaciji ovog projekta grad će učestvovati sa dodatnih 10 miliona dinara. Vrlo bitno je napomenuti da lokalna samouprava u ovoj godini, u sopstvenoj režiji, sprovodi velika kapitalna ulaganja u proširivanju kanalizacione mreže, kako u samom gradu, tako i u selima. Ukupna vrednost ovih radova je oko 250 miliona dinara, što predstavlja veliku investiciju koja nije zabeležena u prethodnih nekoliko decenija – naglasio je Santovac.

    On je napomenuo da se očekuje i završetak fekalne kanalizacije u Kleku, Melencima, Ečki, Elemiru i Lazarevu, za šta je iz ovogodišnjeg gradskog budžeta izdvojeno oko 155 miliona dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]