Politika

Santovac: Za kanalizacionu mrežu 250 miliona

ZRENJANIN – U proteklih godinu dana lokalna samouprava je uložila značajna sredstva za izradu projektno – tehničke dokumentacije za različite investicije, kako u gradu tako i u selima, sve u cilju apliciranja na konkursima za dodeljivanje sredstava – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, navodeći da je gradska vlast, na čelu sa Srpskom naprednom strankom, prepoznala značaj velikih investicija, o čemu govori i podatak da će u poboljšanje kvaliteta i kapaciteta kanalizacione mreže biti uloženo oko 250 miliona dinara.

Saša Santovac
Saša Santovac

Po rečima Santovca, Zrenjanin je sa ukupno pet projekata učestvovao na poslednjem konkursu za raspodelu sredstava pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja u vezi sa vodosnabdevanjem, kanalisanjem i saobraćajom, gde je za pomenute oblasti na teritoriji Vojvodine predviđeno da se raspodeli 1,1 milijarda dinara.

– U pitanju su projekti za izgradnju kanalizacione mreže u Lazarevu, podizanje krune nasipa na Begeju, izgradnju atmosferske kanalizacije u Takovskoj ulici, kao asfaltiranje Takovske i ulice Franje Kluza – objasnio je Santovac.

Uprava za kapitalna ulaganja je gradu Zrenjaninu od svih tih odobrila samo jedan projekat i to za izgradnju atmosferske kanalizacije u Takovskoj ulici, u iznosu od 41,6 miliona dinara.

– U realizaciji ovog projekta grad će učestvovati sa dodatnih 10 miliona dinara. Vrlo bitno je napomenuti da lokalna samouprava u ovoj godini, u sopstvenoj režiji, sprovodi velika kapitalna ulaganja u proširivanju kanalizacione mreže, kako u samom gradu, tako i u selima. Ukupna vrednost ovih radova je oko 250 miliona dinara, što predstavlja veliku investiciju koja nije zabeležena u prethodnih nekoliko decenija – naglasio je Santovac.

On je napomenuo da se očekuje i završetak fekalne kanalizacije u Kleku, Melencima, Ečki, Elemiru i Lazarevu, za šta je iz ovogodišnjeg gradskog budžeta izdvojeno oko 155 miliona dinara.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.