Politika

REAKCIJA OPOZICIJE NA KONSTITUTIVNU SEDNICU SKUPŠTINE GRADA

ZRENJANIN – U gradu Zrenjaninu će ipak sve ostati po starom, iako je pre nedelju dana formirana nova – stara vlast, ocenila je portparolka Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Alisa Kockar, dodajući da ni konstitutivna sednica nije mogla da bude održana unutar zakona.

Skupština grada počela sa radom

– Čini se da je to jednostavan zadatak, ali se ispostavilo da je ipak prezahtevan jer Srpska napredna stranka nikako da odluči koga će sve da „pusti“ u vlast – istakla je Kockar.

Ovim povodom oglasio se i Inicijativni odbor Levice Srbije koji je saopštio da je konstitutivno zasedanje Skupštine Grada Zrenjanina obeležilo grubo kršenje Zakona o lokalnoj samoupravi, jer je Skupština, kako se navodi u saopštenju, glasala samo o izboru gradonačelnika.

„Kada odlučuje o izboru predsednika opštine, Skupština istovremeno odlučuje i o izboru zamenika predsednika opštine i članova opštinskog veća“, podseća Levica Srbije, najavljujući da će kao vanparlamentarna opozicija biti oštar kritičar kako vlasti, tako i opozicije koja treba da radi posao za koji su je građani delegirali.

Podeli članak
sinovoz
FAM