• Reakcija LSV na ispisivanje kukastih krstova u Novom Bečeju

    Povodom ispisivanja kukastih krstova na dečjem igralištu u Novom Bečeju, oglasila se Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja traži uklanjanje nacističkih simbola.     “Kukasti krstovi nedavno su osvanuli na dečijem igralištu u centru Novog Bečeja. Predstavnici lokalne samouprave izgleda u tome ne vide nikakav problem, s obzirom na to da se ni posle desetak dana nisu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Reakcija LSV na ispisivanje kukastih krstova u Novom Bečeju

    Povodom ispisivanja kukastih krstova na dečjem igralištu u Novom Bečeju, oglasila se Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja traži uklanjanje nacističkih simbola.

     

    Novi Bečej

     

    “Kukasti krstovi nedavno su osvanuli na dečijem igralištu u centru Novog Bečeja.
    Predstavnici lokalne samouprave izgleda u tome ne vide nikakav problem, s obzirom na to da se ni posle desetak dana nisu potrudili da ih uklone, iako je to jedna od najprometnijih lokacija na putu do Doma zdravlja. Liga socijaldemokrata Vojvodine pita: Na koliko dečijih igrališta treba da osvanu kukasti krstovi, pa da predstavnici države Srbije prihvate činjenicu da se od eskalacije fašizma, podgrevane Šešeljevim ispadima, moraju jasno i glasno ograditi”, navodi se u saopštenju Lige.

     

    Novi Bečej

     

    A Saša Šućurović, član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik opštinskog odbora LSV Novi Bečej, kaže da ga ne čudi što nema adekvatne reakcije vlasti na iscrtane kukaste krstove, ali da očekuje da predstavnici lokalne samouprave u Novom Bečeju barem uklone fašističke simbole, ako već ne žele jasno da osude ovakav vid vandalizma i tolerišu ga bez reakcije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika