• Raspisani izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina

    Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić doneo je odluku o raspisivanju izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, a za dan održavanja izbora određena je nedelja, 4. novembar.   Na neposrednim izborima ili izborima putem elektorske skupštine biraju se članovi nacionalnih saveta albanske, aškalijske, bošnjačke, bugarske, bunjevačke, vlaške, grčke, egipatske, mađarske, makedonske, nemačke, poljske, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Raspisani izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina

    Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić doneo je odluku o raspisivanju izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, a za dan održavanja izbora određena je nedelja, 4. novembar.

     

    Na neposrednim izborima ili izborima putem elektorske skupštine biraju se članovi nacionalnih saveta albanske, aškalijske, bošnjačke, bugarske, bunjevačke, vlaške, grčke, egipatske, mađarske, makedonske, nemačke, poljske, romske, rumunske, ruske, rusinske, slovačke, slovenačke, ukrajinske, hrvatske, crnogorske i češke nacionalne manjine.

     

    U skladu s odlukom ministra, Gradska uprava Zrenjanin obaveštava pripadnike nacionalnih manjina sa prebivalištem, odnosno boravištem za interno raseljena lica, koji imaju biračko pravo, da je deo posebnog biračkog spiska nacionalne manjine za područje grada Zrenjanina od 18. avgusta izložen na uvid u zgradi Gradske uprave, kancelarija broj 13, u periodu od 8 do 15 časova svakog radnog dana, a subotom od 8 do 13 sati.

     

    Takođe, uvid u poseban birački spisak, u skladu sa zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti, može se obaviti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

     

    Do zaključenja posebnog biračkog spiska 19. oktobra, pripadnici nacionalnih manjina mogu podneti zahtev Gradskoj upravi za eventualne promene u posebnom biračkom spisku (upis, brisanje, izmene, dopune ili ispravke).

     

    Od zaključenja posebnih biračkih spiskova nacionalnih manjina pa do 72 časa pre dana održavanja izbora, upis birača koji nisu upisani u birački spisak i promene u biračkom spisku vrši ministarstvo nadležno za vođenje posebnog biračkog spiska.

     

    Upis u poseban birački spisak obavlja se isključivo na lični zahtev pripadnika nacionalne manjine, koji se svojeručno potpisan podnosi u pisanoj formi organu jedinice lokalne samouprave prema mestu prebivališta, odnosno boravišta za interno raseljena lica.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]