• RADOSLAV JOCIĆ (SPS): RAZVOJNA ŠANSA JE U POLJOPRIVREDI

    Potrebno je kreirati novi Zakon o zadrugarstvu, veli šef odborničke grupe SPS u Skupštini grada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    RADOSLAV JOCIĆ (SPS): RAZVOJNA ŠANSA JE U POLJOPRIVREDI

    ZRENJANIN – Agrarni budžet grada Zrenjanina mora biti značajan kako bi se omogućilo da mala i srednja poljoprivredna gazdinstva koriste podsticajna sredstva koja će im omogućiti unapređenje poljoprivredne proizvodnje (obnova mehanizacije i ulaganje u novu proizvodnju) što će dovesti do većih prinosa, a samim tim i do većih prihoda – ocenio je Radosav Jocić, poljoprivredni proizvođač i šef odborničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u Skupštini grada Zrenjanina.

    Radoslav Jocić
    Radoslav Jocić

    Ono za šta će se, po njegovim rečima, SPS zalagati je da se omogući mladim poljoprivrednim proizvođačima, do 35 godina starosti, pravo prečeg zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta i na period ne kraći od 10 godina i površine do 30 hektara.

    – Prioritet agrarnog budžeta grada Zrenjanina ne sme biti ravnanje atarskih puteva već izgradnja kanalske mreže i obezbeđivanje uslova za navodnjavanje, podizanje površina povrtarske proizvodnje u zatvorenom prostoru (plastenici i staklenici), ulaganje u stočarsku i ratarsku proizvodnju. Potrebno je kreirati novi Zakon o zadrugarstvu koji će štititi interese individualnih poljoprivrednih proizvođača, pomagati im i omogućiti njihova udruživanja. Zadruge treba da organizuju proizvođače i da pomognu u pronalaženju tržišta za plasman proizvoda, a samim tim trebalo bi onemogućiti otkupljivačima poljoprivrednih proizvoda monopol. Jednom rečju treba voditi računa o poljoprivrednim proizvođačima koji otvaraju radna mesta, kako za sebe tako i za članove svoje porodice, a koji ne koriste podsticajna sredsta koja se kreću i do 10.000 evra po novootvorenom radnom mestu – zaključuje Jocić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]