• Radoslav Jocić jedan je odbornika sa najdužim stažom, nikada nije menjao partiju

    Radoslav Jocić jedan je odbornika u lokalnoj skupštini u Zrenjaninu sa najdužim stažom. Jocić je odbornik od 1996. godine do danas, s jednom pauzom od četiri godine.   – Pauza je nastala zato što moja partija, Socijalistička partija Srbije, od 2008. do 2012. godine nije imala predstavnike u Skupštini, jer nije prešla cenzus – priča […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Radoslav Jocić jedan je odbornika sa najdužim stažom, nikada nije menjao partiju

    Radoslav Jocić jedan je odbornika u lokalnoj skupštini u Zrenjaninu sa najdužim stažom. Jocić je odbornik od 1996. godine do danas, s jednom pauzom od četiri godine.

     

    – Pauza je nastala zato što moja partija, Socijalistička partija Srbije, od 2008. do 2012. godine nije imala predstavnike u Skupštini, jer nije prešla cenzus – priča Jocić za portal zrenjaninski.com.

     

    Ono što je takođe zanimljivo, a možda je i retkost u političkom životu, jeste da za sve to vreme Jocić nije menjao ni partiju, a ni izbornu bazu.

     

    – Uvek sam bio odbornik iz Knićanina – kaže Jocić. – Na izborima sam učestvovao i po većinskom i po proporcionalnom sistemu, i uvek sam dobijao. Lično mislim da je većinski sistem za lokal bolji – birači biraju čoveka, imenom i prezimenom, i to je garancija da će svaki deo grada i svako selo imati svog predstavnika. Proporcionalni sistem dovodi do toga da neka sela uopšte nemaju svoje odbornike – navodi Jocić.

     

    Jocić je postao odbornik sa 31 godinom.

     

    – Političke ambicije izvan svog sela i grada nisam imao. I danas živim i radim u selu, bavim se poljoprivredom, a uvek sam na umu imao samo da mestu odakle potičem i koje me bira bude bolje – dodaje Jocić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]