Radoslav Jocić jedan je odbornika sa najdužim stažom, nikada nije menjao partiju
Politika

Radoslav Jocić jedan je odbornika sa najdužim stažom, nikada nije menjao partiju

Radoslav Jocić
Radoslav Jocić

Radoslav Jocić jedan je odbornika u lokalnoj skupštini u Zrenjaninu sa najdužim stažom. Jocić je odbornik od 1996. godine do danas, s jednom pauzom od četiri godine.

 

– Pauza je nastala zato što moja partija, Socijalistička partija Srbije, od 2008. do 2012. godine nije imala predstavnike u Skupštini, jer nije prešla cenzus – priča Jocić za portal zrenjaninski.com.

 

Ono što je takođe zanimljivo, a možda je i retkost u političkom životu, jeste da za sve to vreme Jocić nije menjao ni partiju, a ni izbornu bazu.

 

– Uvek sam bio odbornik iz Knićanina – kaže Jocić. – Na izborima sam učestvovao i po većinskom i po proporcionalnom sistemu, i uvek sam dobijao. Lično mislim da je većinski sistem za lokal bolji – birači biraju čoveka, imenom i prezimenom, i to je garancija da će svaki deo grada i svako selo imati svog predstavnika. Proporcionalni sistem dovodi do toga da neka sela uopšte nemaju svoje odbornike – navodi Jocić.

 

Jocić je postao odbornik sa 31 godinom.

 

– Političke ambicije izvan svog sela i grada nisam imao. I danas živim i radim u selu, bavim se poljoprivredom, a uvek sam na umu imao samo da mestu odakle potičem i koje me bira bude bolje – dodaje Jocić.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz