• PRVA SEDNICA OKRUGA KOJOM JE PREDSEDAVALA NOVA NAČELNICA

    ZRENJANIN – Prva sednica Srednjobanatskog upravnog okruga, kojom je predsedavala nova okružna načelnica Snežana Vućurević, održana je danas, a na dnevnom redu bilo je više tačaka. – Prva tačka, naravno, bila je vezana za upoznavanje sa novom načelnicom. Usvojen je i izveštaj o radu Srednjobanatskog upravnog okruga za prošlu godinu, a važna informacija je bila o […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PRVA SEDNICA OKRUGA KOJOM JE PREDSEDAVALA NOVA NAČELNICA

    ZRENJANIN – Prva sednica Srednjobanatskog upravnog okruga, kojom je predsedavala nova okružna načelnica Snežana Vućurević, održana je danas, a na dnevnom redu bilo je više tačaka.

    Sednica Srednjobanatskog upravnog okruga

    – Prva tačka, naravno, bila je vezana za upoznavanje sa novom načelnicom. Usvojen je i izveštaj o radu Srednjobanatskog upravnog okruga za prošlu godinu, a važna informacija je bila o područjima zaraženim ptičjim gripom. Na kraju, bilo je reči o ozakonjenju nelegalno izgrađenih objekata na području okruga – kaže Vučurević, ističući da je na sastanku razgovarano i o saradnji okruga i lokalnih sampuprava u budućem periodu i prioritetima u radu.

    U vezi sa proglašenjem zaraženog područja ptičjim gripom, načelnica je istakla da pojave ove bolesti ima i u drugim okruzima, ali i u područjima u Evropi.

    – Veterinarske inspekcije su na terenu, sistem javljanja je uspostavljen, lokalne samouprave dobile su uputstva o merama koje trebaju da preduzmu a apelovano je da građani živinu drže zatvorenu, da ne bi imala kontakt sa zaraženim divljim pticama, i da zaraza ne bi prerasla u katastrofu – naglasila je Snežana Vučurević.

    Snežana Vučurević

    Ona je istakla i da će se intevizirati aktivnosti na popisu nelegalno izgrađenih objekata, gde lokalne samouprave imaju problem sa nedostatkom kadrova.

    – U poslednje dve nedelje intenzivirane su aktivnosti, mnogo je više popisanih objekata i sve ćemo učiniti da se procedura završi u zakonskom roku – obećala je nova načelnica.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika