Politika YSLAJDER

PRVA SEDNICA OKRUGA KOJOM JE PREDSEDAVALA NOVA NAČELNICA

ZRENJANIN – Prva sednica Srednjobanatskog upravnog okruga, kojom je predsedavala nova okružna načelnica Snežana Vućurević, održana je danas, a na dnevnom redu bilo je više tačaka.

Sednica Srednjobanatskog upravnog okruga

– Prva tačka, naravno, bila je vezana za upoznavanje sa novom načelnicom. Usvojen je i izveštaj o radu Srednjobanatskog upravnog okruga za prošlu godinu, a važna informacija je bila o područjima zaraženim ptičjim gripom. Na kraju, bilo je reči o ozakonjenju nelegalno izgrađenih objekata na području okruga – kaže Vučurević, ističući da je na sastanku razgovarano i o saradnji okruga i lokalnih sampuprava u budućem periodu i prioritetima u radu.

U vezi sa proglašenjem zaraženog područja ptičjim gripom, načelnica je istakla da pojave ove bolesti ima i u drugim okruzima, ali i u područjima u Evropi.

– Veterinarske inspekcije su na terenu, sistem javljanja je uspostavljen, lokalne samouprave dobile su uputstva o merama koje trebaju da preduzmu a apelovano je da građani živinu drže zatvorenu, da ne bi imala kontakt sa zaraženim divljim pticama, i da zaraza ne bi prerasla u katastrofu – naglasila je Snežana Vučurević.

Snežana Vučurević

Ona je istakla i da će se intevizirati aktivnosti na popisu nelegalno izgrađenih objekata, gde lokalne samouprave imaju problem sa nedostatkom kadrova.

– U poslednje dve nedelje intenzivirane su aktivnosti, mnogo je više popisanih objekata i sve ćemo učiniti da se procedura završi u zakonskom roku – obećala je nova načelnica.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz