• Protest protiv aktuelne vlasti večeras organizovan i u Zrenjaninu (Foto)

    Protest protiv aktuelne vlasti i načina kako rukovodi državom u vreme epidemije koronavirusa održan je večeras i u Zrenjaninu.   Korisnici društvenih mreža su tokom dana delili poziv na protestni skup, koji je bio zakazan za 19 časova, ispred Gradske kuće.   Pročitajte još: Najnoviji podaci o broju zaraženih koronavirusom u Zrenjaninu   Na centralnom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Protest protiv aktuelne vlasti večeras organizovan i u Zrenjaninu (Foto)

    Protest protiv aktuelne vlasti i načina kako rukovodi državom u vreme epidemije koronavirusa održan je večeras i u Zrenjaninu.

     

    Korisnici društvenih mreža su tokom dana delili poziv na protestni skup, koji je bio zakazan za 19 časova, ispred Gradske kuće.

     

    Pročitajte još: Najnoviji podaci o broju zaraženih koronavirusom u Zrenjaninu

     

    Na centralnom gradskom trgu učesnici protesta, među kojima je najviše bilo mladih, razvili su transparent na kojem je pisalo „Stop diktaturi“. Čuli su se i povici protiv vlasti, kao i pištaljke, a tražena je ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

     

    Ukazano je i na određene probleme koji muče građane Zrenjanina, pre svega na problem sa pijaćom vodom.

     

     

    Deo učesnika sedeo je na pločniku, kao što su to danas radili i protestanti u drugim gradovima u Srbiji, pre svega u Beogradu i Novom Sadu. Posle okupljanja ispred Gradske kuće, krenuli su u šetnju glavnom gradskom ulicom.

     

    Ovim povodom oglasio se i Gradski odbor Demokratske stranke.

     

    „I građani Zrenjanina su se danas pridružili borbi za slobodu i dostojanstven život u Srbiji“, poručile su zrenjaninske demokrate.

     

     

    Gradski odbor Srpske napredne stranke u Zrenjaninu, reagujući na proteste u Srbiji, pozvao je na uzdržanost i na normalne reakcije, „bez nasilja, laži i obmana“.

     

    „To nam nije potrebno, pogotovo sada, jer je država izložena pritiscima i na međunarodnom planu. Država će sve dati da očuva mir i pobediće. Predaja nikada nije bila opcija i nikada neće biti. Srbija pobeđuje“, poručili su zrenjaninski naprednjaci.

     

    Protest građana Zrenjanina na Trgu slobode protekao je mirno i bez incidenata.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 6

    1. Da li je moguce da decu vodite na ovakve skupove dok su sve mere protiv sirenja virusa aktivne? Samo bih vas zamolio da pre negonsto popljujete, obucete zastitno odelo i 24h odradite.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]