• Protest na centralnom trgu, načinjen špalir od balona za vodu (Foto)

    Građanska inicijativa „Zajedno za vodu“ organizovala je protest na Trgu slobode u Zrenjaninu, pred Gradskom kućom, gde su okupljeni, simbolično, načinili špalir od balona za vodu.   Okupljenima na protestu, kojih je bilo nekoliko desetina, obratio se jedan od organizatora protesta Dušan Kokot.     On je podsetio da agonija sa zrenjaninskom vodom za piće […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Protest na centralnom trgu, načinjen špalir od balona za vodu (Foto)

    Građanska inicijativa „Zajedno za vodu“ organizovala je protest na Trgu slobode u Zrenjaninu, pred Gradskom kućom, gde su okupljeni, simbolično, načinili špalir od balona za vodu.

     

    Okupljenima na protestu, kojih je bilo nekoliko desetina, obratio se jedan od organizatora protesta Dušan Kokot.

     

    Zajedno za vodu

     

    On je podsetio da agonija sa zrenjaninskom vodom za piće traje petnaest godina, i da je u Zrenjaninu već stasala generacija koja nije imala prilike da natoči pijaću vodu iz slavine.

     

    – Zrenjaninci su postali vikend turisti koji svake subote i nedelje idu od grada do grada, tumaraju tražeći vodu. Nekada smo bili poznati po privredi, piscima i umetnicima, a danas smo znani kao grad koji ne može da reši pitanje pijaće vode – naglasio je Kokot, navodeći da se u gradu svakodnevno troši 20.000 evra za kupovinu vode, da su to milionski iznosi na godišnjem nivou i da su ta sredstva mogla biti daleko korisnije utrošena.

     

    – Mi nemamo više prava da čekamo da se problem vode reši, hoćemo rešenje ovog problema odmah – zaključio je Kokot u obraćanju okupljenima, zahvalivši se svima koji su došli da podrže protest.

     

    Zajedno za vodu

     

    Da podsetimo, poziv na protest uputili su Udruženje „Naš grad, naša stvar“, Udruženje potrošača „Begej“, Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Dosta je bilo, Demokratska stranka Srbije, Dveri, Narodna stranka – Povereništvo Zrenjanin, Pokret slobodnih građana (PSG), Vojvođanska stranka, Socijaldemokratska stranka Srbije i Zelena stranka Zrenjanin.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    1. Kako nije sramota Alisu Kockar, članicu demokratske stranke da bude na protestu kad njena stranka za 12 godina vlasti nije obezbedila fabriku vode i čistu zdravu vodu za piće?

    2. KAKO JE NAŠA VODA, DOK JE „GRANICA TOKSIČNOSTI“, PO EU STANDARDIMA, BILA 50 MIKROGRAMA/LITRU, BILA ISPRAVNA ZA PIĆE, A, KADA JE EU SMANJILA TU GRANICU NA 10 MIKROGRAMA/LITRU ARSENA, ODJEDNOM POSTALA „NEISPRAVNA“, ILI JE U PITANJU PROVIZIJA ZA ČELNIKA LOKALNE UPRAVE!!!???
      I, DA LI ARSEN IZVETRI, KADA TA VODA „IZAĐE NA SVETLO DANA“, JER, ZAŠTO BI TREBALO DA VODU UZORKUJE NJIHOV UZORKIVAČ, ODNOSNO, NE MOŽE SE UZIMATI UZORAK ZA TAKVO ANALIZIRANJE, KAO KADA UZMEMO „NORMALNO“ FLAŠU VODE I ODNESEMO NA ANALIZU!!!???
      DA LI ĆE NEKO PITATI „MEDICINU“, KOLIKO JE DO SADA UMRLO, OD TOG ARSENA U NAŠOJ VODI!?
      JA I DALJE PIJEM TU VODU, KOJU SU I NAŠI OČEVI I DEDOVI PILI!
      POZDRAV IZ ELEMIRA!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]