• Prihodi u gradskom budžetu za 2019. veći od ovogodišnjih

    Planirani prihodi u gradskom budžetu za 2019. godinu su 4,87 milijardi dinara. To je 3,15 posto više u odnosu na ovu godinu, saopštio je gradonačelnik Čedomir Janjić.   – Prilikom planiranja budžeta zauzeli smo malo konzervativniji stav, jer je uputstvo resornog ministarstva dozvoljavalo povećanje od 6,9 posto. I u prethodne dve godine planirali smo budžet […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prihodi u gradskom budžetu za 2019. veći od ovogodišnjih

    Planirani prihodi u gradskom budžetu za 2019. godinu su 4,87 milijardi dinara. To je 3,15 posto više u odnosu na ovu godinu, saopštio je gradonačelnik Čedomir Janjić.

     

    – Prilikom planiranja budžeta zauzeli smo malo konzervativniji stav, jer je uputstvo resornog ministarstva dozvoljavalo povećanje od 6,9 posto. I u prethodne dve godine planirali smo budžet veoma realno. Imali smo ove godine samo jedan rebalans, i to na viši iznos. To je pokazatelj da realno planiramo – istakao je Janjić, u današnjem obraćanju odbornicima Skupštine grada Zrenjanina.

     

    Kao dobar pokazatelj i u ovogodišnjem i u prošlogodišnjem budžetu on je naveo segment koji se puni od poreza na zarade.

     

    – Tu imamo porast od 12,85 posto. To je jedan od najboljih pokazatelja u kom pravcu ide naš grad. Očigledno je da ima i više zaposlenih i da su malo veće plate. Nadam se da ćemo iduće godine imati još veće prihode u ovom delu. To će biti realno kada realizujemo još neke nove investicije u industrijskim zonama, ali i u donedavno devastiranim halama – najavio je gradonačelnik.

     

    On je pripremljeni budžet za narednu godinu ocenio i kao socijalni i kao razvojni.

     

    – Značajna sredstva i dalje ćemo izdvajati i za socijalna davanja, regresiranje prevoza i druge vrste pomoći. Izdvojili smo i znatna sredstva za obrazovanje, predškolsku ustanovu, mesne zajednice, poljoprivredu, kulturu… A preko 700 miliona dinara predvideli smo za razna komunalna ulaganja. Mislim da ćemo naredne godine uspeti da realizujemo važne poduhvate u zdravstvu, u našoj bolnici, Specijalističkoj poliklinici na magistrali, Gerontološkom centru… U tom delu očekujemo i podršku pokrajine i republike – istakao je Janjić.

     

    U 2019. realizacija važne investicije

     

    On podseća da nas u idućoj godini čeka i realizacija važne investicije, početak gradnje mosta na Begeju, koja će ići paralelno sa radovima na trećoj fazi obilaznice oko grada. Istovremeno će se raditi i eksproprijacija i dokumentacija za četvrtu fazu obilaznice.

     

    – Mislim da ćemo uspeti da obezbedimo novac od republike i za taj četvrti deo obilaznice, da se konačno taj posao kompletno završi – zaključio je Janjić.

     

    Gradonačelnik je uputio poruku zaposlenima u javnim ustanovama da od njih očekuje domaćinski odnos i prema ustanovi i prema korisnicima.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Ne treba nama ništa od Republike da dobijemo, već je potrebno da nam Republika vrati ono što je uzeto kroz eksploataciju nafte i gasa i eto nama i obilaznice i još mnogo šta što je potrebno u gradu izgraditi. drugim rečima, nama ništa Republika ne poklanja i ne daje, već je sve to naš novac iz naših resursa. Bilo bi dobro da gradonačelnik pokrene pitanje u vezi sa naftnom rentom koja je zaista mizerna i nikakva. U normalnim državama ona se kreće i do 25%, pa vi rasudite šta bi to značilo za naš grad i Srednji Banat, a ne da propagirate kako nam Republika nešto poklanja. To je čista demagogija i neistina. Ako neznate, grad Zrenjanin je bio bogat grad dok je Naftagas bio u Zrenjaninu, a kako su nam ga oteli mi smo sve siromašniji. Zbog toga, predlažem gradonačelniku da u sledećoj godini poradi na predloženom i eto nama bogatog grada i 10 novih mostova i obilaznica i to bez Republike!!!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]