• Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ove godine triput posetio Zrenjanin

    Jučerašnja poseta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji je, zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, ministrom privrede Goranom Kneževićem i gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, svečano otvorio nove pogone kompanije „Essex Europe“, treća je poseta Zrenjaninu u ovoj godini.   Vučić je u martu položio kamen temeljac za proizvodne pogone južnokorejske kompanije „Essex Europe“ u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ove godine triput posetio Zrenjanin

    Jučerašnja poseta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji je, zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, ministrom privrede Goranom Kneževićem i gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, svečano otvorio nove pogone kompanije „Essex Europe“, treća je poseta Zrenjaninu u ovoj godini.

     

    Vučić je u martu položio kamen temeljac za proizvodne pogone južnokorejske kompanije „Essex Europe“ u industrijskoj zoni „Jugoistok – Ečka“, koji su izgrađeni u rekordnom roku, i čiji je početak rada juče svečano obeležen. Predsednik Srbije je, zatim, boravio u Zrenjaninu krajem avgusta kada je potpisan sporazum sa kineskom kompanijom „Shandong Linglong“ o najvećoj investiciji ikada, vrednoj blizu milijardu dolara, a reč je o izgradnji fabrike pneumatika, takođe u zrenjaninskoj industrijskoj zoni. I poslednja, treća ovogodišnja poseta Vučića gradu na Begeju, usledila je u četvrtak, kada je i zvanično otvorena fabrika „Essex Europe“, u kojoj je posao dobilo oko 160 radnika.

     

    Ove godine gost Zrenjanina bila je i premijerka Srbije Ana Brnabić koja je, u pratnji ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, posetila Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“, radi upoznavanja sa sprovođenjem druge faze projekta „Bebo, dobro došla na svet“.

     

    Zrenjanin su ove godine posetili i drugi ministri u Vladi Srbije, zatim ambasadori i predstavnici ambasada inostranih zemalja, a nekoliko puta gost je bio i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]