Politika Vesti Zrenjanin

Ponavljaju se izbori na nekoliko biračkih mesta u Zrenjaninu

lokalni izbori

Republička izborna komisija je donela rešenje o ponavljanju glasanja na biračkim mestima na kojima je poništeno glasanje na izborima za poslanike Narodne skupštine. Izbori će se, između ostalog, ponoviti i na tri biračka mesta u Zrenjaninu.

 

U sredu, 1. jula, u periodu od 7 do 20 časova, izbori će biti ponovljeni na biračkom mestu broj 36 (Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“), kao i na biračkim mestima broj 13 (OŠ „Stevan Knićanin) i broj 16 (MZ Lazarevo).

 

Pročitajte još: Pokret Metla 2020: Mi smo moralni pobednici lokalnih izbora

 

Republički izbori biće ponovljeni i na dva birališta u opštini Sečanj. U pitanju su biračka mesta 6 i 7 – Hala sportova i ZZ „Modoš“.

 

Ponovo će se glasati i na biračkom mestu broj 30 u opštini Žitište (osnovna škola).

 

Na nekim mestima biće ponovljeni i pokrajinski izbori

 

Na pojedinim biralištima u srednjem Banatu biće ponovljeni izbori i za pokrajinske poslanike. Pokrajinska izborna komisija je odlučila da se otklone logičko-računske greške, koje su, kako se navodi u saopštenju, posledica očigledne omaške u popunjavanju zapisnika o radu biračkog odbora na sprovođenju glasanja. Na biračkim mestima, na kojima rezultat glasanja nije bilo moguće utvrditi, komisija je donela rešenje o ponavljanju glasanja.

 

Glasanje za poslanike u Skupštini AP Vojvodine biće ponovljeno na pet biračkih mesta na teritoriji grada Zrenjanina. U pitanju su biračka mesta 16 (MZ Lazarevo), 26 (OŠ „Sveti Sava“), 28 (MZ Tomaševac), 55 (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) i 60 (MZ „Dositej Obradović“).

 

Izbori će biti ponovljeni i na tri birališta u opštini Žitište. To su biračka mesta 12 (Lovački dom Čestereg), 13 (MZ Banatsko Karađorđevo) i 14 (OŠ Banatsko Karađorđevo).

 

Opet će se glasati i na dva biračka mesta u sečanjskoj opštini – 16 (Dom penzionera) i 36 (OŠ Šurjan), kao i na jednom mestu u opštini Novi Bečej (22 – OŠ „Dr Đorđe Joanović“).

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM